Agderposten

Slet med å skape sjanser

Arendal Fotball tok turen til Østfold for å møte eliteserie­laget Sarpsborg 08 søndag ettermidda­g. Det endte i 0-2-tap.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

Det var et Sarpsborg-lag bestående av både A-lagsspille­re og unggutter som tok kommandoen på Sarpsborg stadion søndag ettermidda­g.

De hadde klart mest ball, men det var først i andre omgang at målene kom.

Like etter hvilen, og med noen få minutter igjen av kampen, satt Sarpsborg inn kampens to eneste mål med ett hodestøt og en dødballsco­ring etter en corner.

– Det er faser og perioder som er bra. Vi er gode til noe, og mindre gode til andre ting. Det gikk i bølger. De startet godt og vi forsvarte oss godt det første kvarteret og kom mer med i det i førsteomga­ng og fikk brukt vingbacken­e. Så slipper vi inn et tidlig i andre og ett til hvor vi er litt softe i boks. Vi klarer ikke score i dag heller, selv med fine muligheter. Vi treffer ikke mål, sier

KAMPFAKTA

Fotball: Treningska­mp men:n Sarpsborg 08 – Arendal Fotball 2–0 (0–0) Sarpsborg stadion Mål: 1–0 Martin Bakkenget, 2–0 Martin Hoel Andersen

Arendals lag: Andreas Smedplass – Eirik Lereng, Daniel Hultqvist (Vegard Bergan fra 45.), Aldin Basic – Eivind Helgesen, John Phillipe Koko (Redon Pllana fra 65.), Peder Nersveen (Mikael Haga fra 75.), Stian Andersen – Mikal Kvinge (Sander LilleLøvø etter 13), George Gibson, Drilon Ibishi (Rasmus Løvseth fra 60.).

Vegard Hansen til Agderposte­n etter kampen.

Ikke bekymret

Arendal slet med å skape mange store muligheter, og de muligheten­e de fikk, endte enten utenfor, over eller i klypene på Sarpsborgs keeper.

– Vi har ikke klart å få ballen i mål på de to siste kampene, selv med til dels gode muligheter. Det er det vanskeligs­te i fotball, men vi er nødt til å bli bedre på å sette sjansene, sier Hansen.

– Er du bekymret for mangelen på mål?

– Jeg tror ikke vi bare skal tenke det er uflaks, så håper jeg det ikke blir en trend. Men det bekymrer meg ikke så veldig. Vi skaper målsjanser, hadde vi ikke gjort det, så hadde jeg vaert bekymret. Men vi er ikke gode nok til å få ballen i mål enda. Men vi har heldigvis to-tre uker på å få fikset.

Både Mikael Kvinge, Daniel Hultqvist og John Phillipe Koko måtte av med skader i løpet av kampen. I tillegg var Thomas Liene Ness hjemme med en hamstrings­kade.

– Kvinge har hatt en stiv legg, som stivnet i dag igjen. Jeg tror ikke det er veldig ille, men nok til at han måtte byttes ut. Koko fikk vondt i kneet, litt akutt, så der tok vi ikke noe sjanse. Det samme med Daniel som vi tok av til pause, han hadde en stiv hamstring, sier Hansen.

– Vi har trent hardt og lenge og Myra er hard og ikke veldig snill med kroppen. Så det er litt småtteri, men satser på at det blir fikset til sesongstar­t, sier Arendal-treneren.

Slik var kampen

De første 15 minuttene var det omtrent bare ett lag på banen. Sarpsborg trillet ballen rundt i gå-tempo, mens Arendal lå kompakt og ventet på sine muligheter.

Etter 20 minutters spill ble det flere åpninger for Arendal, og Eirik Lereng hadde bortelaget­s beste sjanse, da han sendte et langskudd som gjorde at Sarpsborg-keeper Leander Øy måtte ut i full strekk.

Sarpsborg var farligst frempå i første omgang da Daniel

Job skrudde på turboen og fintet Daniel Hultqvist på rumpa. Skuddet hans ble dog reddet på vei mot mål.

Dermed sto det 0–0 til pause. Det skulle ikke vare lenge.

For den andre omgangen startet på verst tenkelig vis for Arendal.

Sarpsborg gikk rett i angrep og Martin Bakkenget, som bare er 15 år, kom sist på et innlegg, og satte ballen i mål.

Sarpsborg var naerme igjen da tidligere Arendal- og Jervspille­r Peter Reinhardse­n fikk skyte fra kort hold, men han måket ballen over mål.

Arendal hadde noen farlighete­r, saerlig da Sarpsborg-keeper Øy rotet det til i eget felt. Ballen falt til Mikael Haga, men skuddet hans gikk rett i fanget på Øy.

Sju minutter før slutt fikk Sarpsborg belønning for ballbesitt­elsen de hadde i store deler av kampen, da de fikk en corner.

Ballen ble slått forbi bakre stolpe, Arendal-keeper Andreas Smedplass var ute på halvdistan­se og ballen suste over hodet hans og til Sarpsborgs Anton Skipper.

Stopperen headet tilbake i feltet og Martin Hoel Andersen fikk null problemer med å sette den i et relativt åpent mål.

 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? NYTT TAP: John Phillipe Koko og Arendal Fotball har tidligere møtt eliteserie­motstand i sesongoppk­jøringen, da de møtte Strømsgods­et. Søndag ettermidda­g ventet Sarpsborg på motsatt halvdel.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN NYTT TAP: John Phillipe Koko og Arendal Fotball har tidligere møtt eliteserie­motstand i sesongoppk­jøringen, da de møtte Strømsgods­et. Søndag ettermidda­g ventet Sarpsborg på motsatt halvdel.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway