Agderposten

–Jeg elsker Arendal

Komiker Therese Alvseike hadde kort vei til jobb denne helgen. Men det gjelder å prestere når dommen skal falle i egen by.

- Siri Fossing siri.fossing@agderposte­n.no

– Vi må vaere venner, jeg må få det til å flyte, sier komiker Therese Alvseike fra Arendal.

For når et knippe av Norges mest kjente komikere skulle opptre i hennes hjemby, var det Therese som sydde det sammen og pumpet opp stemningen som konferansi­er. Da gjelder det å få kontakt med publikum.

– Jeg må prate med publikum, finne ut av hvem som er i salen. Vi må bli en gjeng, sier hun og smiler så det blinker i paljettblu­sen.

Brutalt

Therese har drømt om å stå på scenen som komiker i 30 år, og som stand-up-komiker er det som å gå opp til eksamen hver gang du entrer scenen. Resultatet får du umiddelbar­t.

– Det er brutalt, det er veldig sånn «in your face», sier hun og ler.

Funker ikke vitsene, så blir det stille i salen. Og hun kjenner på det når hun skal opptre i hjembyen.

– Å opptre i Oslo er noe annet. For i Arendal treffer jeg dem jo på gata etterpå, sier hun.

Men nervene gjør henne skjerpet.

– Dette betyr så mye for meg, det er jo dette jeg vil holde på med.

Humordronn­ing

Så mest av alt er det forbundet med glede å jobbe i hjembyen.

– Jeg elsker Arendal, jeg elsker Sørlandet. Jeg er stolt av å si at jeg er herfra, og jeg blir ofte presentert som Sørlandets humordronn­ing. Og det må de gjerne kalle meg! sier hun og ler igjen.

– Vi får vel en annen dronning fra Sørlandet etter hvert, men da kan Mette-Marit ta den jobben, så kan jeg vaere humordronn­inga, legger hun til.

Mor Therese

I fjor reiste Therese rundt med sitt eget show, kalt Mor Therese. Når jobber hun med nytt stoff, og sper på med bedriftsjo­bber og konferansi­erjobber, som denne på kulturhuse­t.

– Det er jo stas å få jobbe med noen av Norges beste, sier hun om forestilli­ngen «Ladies night».

Hun trives også med oppdragene for bedriftene.

– Og nå kommer sommerfest­ene snart, så da håper jeg på noen oppdrag, sier hun.

 ?? FOTO: SIRI FOSSING ?? «I LØVENS HULE»: I Arendal kulturhus er det plass til naer 700 publikumme­re. Therese Alvseikes jobb fredag kveld var å få opp energien blant de som hadde tatt turen på «Ladies night». Hun pumper opp stemningen, og sørger for at de andre komikerne kommer til et entusiasti­sk publikum.
FOTO: SIRI FOSSING «I LØVENS HULE»: I Arendal kulturhus er det plass til naer 700 publikumme­re. Therese Alvseikes jobb fredag kveld var å få opp energien blant de som hadde tatt turen på «Ladies night». Hun pumper opp stemningen, og sørger for at de andre komikerne kommer til et entusiasti­sk publikum.
 ?? FOTO: SIRI FOSSING ?? FORESTILLI­NGEN: På scenen i Arendal fredag kveld stod Anne-Kat Haerland, Mia Gundersen, Hilde Lyrån, Odd Magnus Williamson, Rigmor Galtung og Therese Alvseike.
FOTO: SIRI FOSSING FORESTILLI­NGEN: På scenen i Arendal fredag kveld stod Anne-Kat Haerland, Mia Gundersen, Hilde Lyrån, Odd Magnus Williamson, Rigmor Galtung og Therese Alvseike.
 ?? FOTO: SIRI FOSSING ?? MIKROFONBY­TTE: Therese får instruksjo­ner fra produsente­n i timene før teppet går opp.
FOTO: SIRI FOSSING MIKROFONBY­TTE: Therese får instruksjo­ner fra produsente­n i timene før teppet går opp.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway