Agderposten

Skal ha tent på millionbra­nn iført halloween-kostyme

Da politiet så overvåking­svideoen, fant de kjapt en mistenkt, basert på antrekket hans og at de hadde pratet med mannen tidligere på natten.

- Frank Johannesse­n frjo@agderposte­n.no

Innen nødetatene kom fram, hadde flammene fått så godt tak at to garasjer ikke sto til å redde i Langangsve­ien øst i Arendal 29. oktober i 2022.

Politiet som rykket ut til stedet, fikk tilgang til flere overvåking­svideoer. De viste en person i noe som da lignet bastskjørt, som gikk rundt på eiendommen og kjente på bildører og gikk i en garasje, som kort tid etter sto i flammer.

Husker ingenting

Videoen ledet til en mann i 20-årene som politiet hadde snakket med på en fest i den samme veien, tidligere på kvelden.

I avhør sa mannen at han ikke kunne huske å ha tent på noe, men i retten endte det hele med full tilståelse.

– Jeg husker at jeg var på stedet og kjente på noen bildører, men ikke å ha tent på. Det er noe jeg aldri ville ha gjort ellers. Men jeg ser jo på bildene at jeg har vaert der og gjort det, og det må man stå for, sa tiltalte da han forklarte seg i Agder tingrett.

Han forteller hvordan han ble forfjamset da politiet kom på døra dagen etter for å ransake leilighete­n.

Der fant politiet kostymet mannen hadde hatt på seg, som var et selvlysend­e skjelett på en mørk drakt, med strutteskj­ørt.

Ba om halvering

Politiet sikret seg DNA spor på stedet fra en blodig brøytestik­ke som mannen hadde etterlatt i en uskadet bil på stede, samt fra en brusboks.

Mannens forsvarer, Olav Sylte, sa i sitt avslutning­sforedrag at kostymet i seg selv, var bevis på at mannen ikke hadde til hensikt å starte en brann, men at oppførsele­n på videoen også viser at selv om han sikkert var stup full, slik han selv hevdet, var han tilregneli­g og måtte ta ansvar for hendelsen, slik han har tilstått.

Mannen er tidligere ustraffet og aktor tror ham på at det var et rent uhell og la derfor ned påstand om samfunnsst­raff i 148 timer og at mannen dømmes til å betale 400.000 kroner, som er forhandlet fram i et forlik til den skadelidte, Minde Håndverkst­jenester.

I tillegg er det lagt ned påstand om at forsikring­sselskapet Frende får tilbake de 1,093 millioner de allerede har utbetalt.

Forsvarer ba om at pengekrave­t fra forsikring­en lempes noe på, og minst halveres.

Dom i saken er ventet etter påske.

 ?? FOTO: FAKSIMILE POLITIET ?? GIKK I DENNE: Den tiltalte gikk i dette kostymet under ildspåsett­elsen.
FOTO: FAKSIMILE POLITIET GIKK I DENNE: Den tiltalte gikk i dette kostymet under ildspåsett­elsen.
 ?? FOTO: OLAV SVALAND ?? REDDET BODEN: Eiendommen det brant på inneholdt flere bygg, men man klare å unngå spredning til annet enn to garasjer.
FOTO: OLAV SVALAND REDDET BODEN: Eiendommen det brant på inneholdt flere bygg, men man klare å unngå spredning til annet enn to garasjer.
 ?? FOTO: OLAV SVALAND ?? BRANT NED: Det var ikke mulig å redde garasjen som var overtent da nødetatene kom fram.
FOTO: OLAV SVALAND BRANT NED: Det var ikke mulig å redde garasjen som var overtent da nødetatene kom fram.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway