Agderposten

Skal jobbe for å få kanaler tilbake til byen

Sylvia Jacobsen var daglig leder i Tall Ships Races Arendal. Nå vil hun få til enda mer i sentrum gjennom sitt nye verv.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

– Det har vaert et utrolig vellykket arrangemen­t. Tilbakemel­dingene fra både frivillige og kapteinene er gode, sa Sylvia Jacobsen, daglig leder for Tall Ships Race Arendal, til Agderposte­n da folkefeste­n i juli i fjor var et faktum.

Sammen med styret, frivillige og en rekke andre sto hun på i lange tider for at skutefeste­n skulle bli den suksessen den ble.

Sist torsdag ble de hyllet med Markedsfor­ums pris Årets Markedsfør­er 2023.

– Norges beste prosjekt

Og nå har Sylvia Jacobsen nye planer på gang. Siden prosjektet ble avsluttet i november har hun jobbet for å få til enda mer i Arendal sentrum.

Da ble hun nemlig spurt om å gå inn som leder av samfunnsko­ntaktgrupp­en i Stiftelsen Kanalselsk­apet – selskapet som gjennom sine rundt 18 frivillige jobber for å få kanaler tilbake i Arendal sentrum. Jacobsen har også gått inn i styret i stiftelsen, og jobber i tillegg som HRansvarli­g i Arendal Eiendom KF.

– Jeg sa ja fordi det er spennende å jobbe med et så fantastisk byutviklin­gsprosjekt. Jeg er jo også femte generasjon arendalitt, og er opptatt av at det skal vaere attraktivt å bo i Arendal. Å få kanaler i byen vil helt klart gjøre at flere bosetter seg her og kommer hit på besøk, sier Jacobsen.

– Dette er jo det beste byutviklin­gsprosjekt­et i Norge! slår hun fast.

Kanal-prosjektet har fått behørig omtale i Agderposte­ns spalter de siste årene, både gjennom redaksjone­ll omtale og debatt. I september svarte over halvparten av de spurte i en meningsmål­ing at de er positive til å åpne kanalen mellom Pollen og Kittelsbuk­t i Arendal sentrum.

I mai i fjor ble det kjent at Arendals Fossekompa­ni og Sparebanke­n Sør går inn med 30 millioner kroner hver til kanaler i Arendal.

– Vi har aldri vaert naermere å gjenåpne kanalen i Arendal, sa styreleder Cecilie Helberg i Stiftelsen Kanal 2023 til Agderposte­n den gang:

Onsdag arrangerer Kanalselsk­apet med Sylvia Jacobsen i spissen folkemøte om byutviklin­gsprosjekt­et. Markedsfør­ing og det å holde entusiasme­n for prosjektet oppe hos Arendals befolkning er blant gruppens viktigste oppgaver, forklarer Jacobsen.

– Folk er veldig positive til kanaler i Arendal. Men så har man også de som sitter på gjerdet og venter. De håper jeg at jeg kan vaere med på å omvende, sier Jacobsen.

Over 400 personer har allerede meldt sin interesse til folkemøtet på Streetfood onsdag. Jacobsen har hentet inn Marius Hauland Naess fra Snøhetta som skal snakke om prosjekter på Karl Johan og Ground Zero i New York, i tillegg til kanalprosj­ektet i Arendal.

Vil ha første spadetak snart

– Hva må til for at det skal bli kanaler i Arendal?

– Vi må spille på lag med kommunen, det er uhyre viktig. Og så handler det mye om pengene, svarer den nye lederen.

– Kommer det kanaler i Arendal?

– Ja. Det blir kanaler Arendal.

– Når da?

– Det er et godt spørsmål, ler Jacobsen.

– Jeg håper om veldig kort tid, avslutter hun. i

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? LEDET SKIPSFEST: Sylvia Jacobsen var daglig leder i Tall Ships Races Arendal. Nå vil hun få til enda mer i sentrum i nytt verv.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N LEDET SKIPSFEST: Sylvia Jacobsen var daglig leder i Tall Ships Races Arendal. Nå vil hun få til enda mer i sentrum i nytt verv.
 ?? FOTO: SNØHETTA ?? SÅNN KAN DET BLI: Snøhetta har tatt oppdraget med å tegne og planlegge kanaler i Arendal.
FOTO: SNØHETTA SÅNN KAN DET BLI: Snøhetta har tatt oppdraget med å tegne og planlegge kanaler i Arendal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway