Agderposten

Gå ut og se nedsaginge­n selv, og bli forskrekke­t

Åpent brev til nasjonalpa­rkforvalte­ren. Har vi vanlige turgåere noe vi skulle ha sagt her?

- Elsebeth Krøger Jonsvold, Tromøy, Arendal

Jeg er en av mange som har glede av å kunne benytte Hoveområde­t til tur og rekreasjon. En flittig gjeng rydder og holder området og stier i god stand, slik at vi alle kan ha glede av tilgjengel­ighet og utsikt til sjøen. Det gjøres en flott jobb for at alle skal kunne benytte og nyte området, gjennom hele året.

Jeg har på tur rundt Hoveodden, ved gapahuken, rett ved rullestein­stranden, sett at flere fine, gamle krokfuruer er saget ned. Det står bare igjen noen stusselige grener av det som før var flotte, lave, krokete furutraer; en del av idyllen der ute.

Jeg har forstått det slik at vegetasjon som skal ryddes på Hove, hva og hvor, er bestemt av nasjonalpa­rkforvalte­ren, med utgangspun­kt i en skjøtselsp­lan for området? Mitt spørsmål til nasjonalpa­rkforvalte­ren er da: Inngår nedsaging av krokfuruen­e der ute i skjøtselsp­lanen, og er det godkjent av nasjonalpa­rkforvalte­ren at disse skal sages ned?

Disse furuene skygget ikke for utsikten til sjøen, de var dekorative med sine vridde grener, og de skjermet traerne bak for vind.

Disse krokfuruen­e har sikkert stått der i 100 år. Nå har de måttet gi tapt for en motorsag. I så fall er jeg ikke enig med skjøtselsp­lanen eller nasjonalpa­rkforvalte­ren hvis disse traerne er blinket?

Slik jeg syns det er blitt på dette stedet vil jeg hevde at det fremstår som tilnaermet vandalisme. En mulighet er jo at noen har tatt for mye Møllers tran og klødd i fingrene etter å bruke sagen litt vel effektivt? Det vet jo ikke vi som benytter området noe om.

Man kan jo ha ulikt syn på hva som har verdi og bør bevares der ute.

Gå ut og se nedsaginge­n selv, og bli forskrekke­t. Det ble jeg. Har vi vanlige turgåere noe vi skulle ha sagt her?

 ?? FOTO: PRIVAT ?? Nedsaging av krokfuruer på utsiden av Hove.
FOTO: PRIVAT Nedsaging av krokfuruer på utsiden av Hove.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway