Agderposten

Aktuell i ny TV2-serie

Karsten Marcussen, også kjent som rapperen «Big Daddy Karsten». ruller snart over norske TV-skjermer.

- Vilde Polle Nøtnes vilde.notnes@agderposte­n.no

– Det var veldig gøy å vaere med. Det er jo en kjempemuli­ghet å få, sier Karsten Marcussen om den kommende seriedebut­en.

Søndag ble første episode av TV2-serien «purk» på kanalens strømmetje­nester.

Flere kjente skuespille­rnavn pryder rollebeset­ningen, og TV2 selv beskriver den som en mørk krimkomedi­e med et rikt karakterun­ivers og en sterk kvinnelig hovedkarak­ter. Lisa har et hjerte som banker for dem hun er glad i, og knyttnever som banker opp dem hun er mindre glad i.

Blant store skuespille­rnavn i rollebeset­ningen, finner man arendalitt­en Karsten Marcussen.

– Det ikke smårolling­er som er i rollebeset­ningen. Dette er legends in the game, så jeg har jo gått inn i det med litt aerefrykt og vil vaere ydmyk og laere så mye jeg kan as we go.

Arendals-karakter

I serien spiller Marcussen en arendalitt med navnet «Bikkja».

– Bikkja er en dum og følsom gangster med Arendalsdi­alekt som er litt sånn løpegutt i tospann med Tommy som spilles av Lars Berrum. Vi er løpegutten­e til Isak og Marco som er «The brains of the operations», forklarer han.

Når Marcussen fikk rollen som «Bikkja» var det ikke sikkert at rollen skulle ende opp som en arendalitt.

– Jeg ble jo invitert til et møte med The Oslo Company hvor jeg skulle vise hva jeg hadde i meg. Da datt bare Arendals-dialekten ut av meg og de likte det de hørte. Det var litt fram og tilbake om Bikkja skulle ha den dialekten, men vi landet der til slutt, sier han.

Han gikk selv inn i oppgaven

som TV-serie skuespille­r med glede og aerefrykt.

– Det har vaert veldig gøy å spille «Bikkja». Det er ikke første gang jeg er skuespille­r, men første gang jeg gjør det på TV og i en så stor produksjon, sier han.

Hjemtrakte­n inspirerte

– Hvor i Arendal vil du si Bikkja er fra?

– «Bikkja» er mer sånn fra Saltrød hvis vi skulle plassert han noen vei, men han har ikke en satt bakgrunn. Det eneste som knytter han til Sørlandet er at han har en Arendals-dialekt.

– Men hvor hentet du inspirasjo­nen fra?

– Jeg har henta mye inspirasjo­n fra måten bikkja er på fra gamle trakter. Det er ikke noen hemmelighe­t at jeg har vaert en del av et rufsete miljø i begynnelse­n av 20-årene mine, forklarer han.

Marcussen understrek­er at karakteren­s vaeremåte ikke er basert på en bestemt arendalitt, men heller en samling av opplevelse­r og observasjo­ner han har hatt av arendalitt­er opp igjennom årene.

Spent

– Nå er det lenge siden vi har hatt en skikkelig arendalska­rakter på TV, så jeg håper det vil skape litt engasjemen­t hjemme, sier Marcussen glad.

Marcussen selv fikk se sin første episode på lanserings­festen 11. mars. Nå håper han at Arendals-folk vil kjenne seg igjen i karakteren hans.

Selv er han takknemlig for opplevelse­n og gleder seg til å se resten av serien.

– Det har bare vaert jaevla gøy egentlig og laererikt. Føler jeg har vokst mye på det.

 ?? ?? ARENDALITT: Karsten Marcussen (til høyre) spiller løpegutten «Bikkja» i TV2 sin nye krimserie «Purk». På bildet ser man medskuespi­ller Lars Berrum som spiller «Tommy». FOTO: TV2
ARENDALITT: Karsten Marcussen (til høyre) spiller løpegutten «Bikkja» i TV2 sin nye krimserie «Purk». På bildet ser man medskuespi­ller Lars Berrum som spiller «Tommy». FOTO: TV2

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway