Agderposten

Huset gikk på tvangssalg – fikk deretter høy bot for ruskjøring

Da mannen i 30-årene ble stoppet av politiet hadde han mange narkostoff­er i blodet.

- Marianne Stene marianne.stene@agderposte­n.no

Grimstad-mannen var på langtur i bil, da han ble stoppet av en politipatr­ulje langs Søndeledve­ien i Risør kommune, i slutten av april i fjor.

Mannen fremsto ruset, og etter nødvendige blodprøver var tatt, viste det seg at han var påvirket av flere narkotiske stoffer - blant annet amfetamin og kokain.

Hvor mannen hadde tenkt seg, vites ikke - men i følge dommen var det snakk om kjøring over en lengre strekning. Søndeledsv­eien er gamle E18 som svinger av ved Sørlandspo­rten og gjennom Søndeled, og som til slutt ender ut på Brokelands­heia, da omdøpt til Gjerstadve­ien.

Han skal også ha hatt en passasjer med i bilen.

Lang liggetid

Mannen tilsto det hele da han måtte møte i Agder tingrett. Og for dette ville dommeren gi han strafferab­att. Samtidig pekte dommeren at mannen hadde blitt dømt for ruskjøring en gang tidligere, og det derfor måtte reageres med utbetinget fengsel.

Påtalemynd­igheten mente fengselsst­raff på 30 dager pluss en bot 75.000 kroner var passende straff.

Dommeren kritiserte imidlertid fremdrifte­n i etterforsk­ningen, og påpekte at politiet kunne tatt en avgjørelse i saken langt tidligere.

– Saken synes har vaert inaktiv i om lag 8 måneder, skriver tingrettsd­ommer Daniel Løstegaard Olsen.

Fikk ikke redusert boten

I retten forklarte mannen at huset hans nylig hadde blitt solgt på tvangssalg, men at han hadde en fast jobb med cirka 600.000 kroner i årslønn og også fått oppnevnt en økonomisk verge.

Dermed falt dommer Løstegaard Olsen på at aktors foreslåtte bot på 75.000 kroner ikke skulle reduseres.

– Selv om siktede har betydelig gjeldsbela­stning, har han også relativt høy inntekt og hans gjeldsbela­stning er også betydelig redusert etter at boligen ble solgt, står det i dommen.

Delte straffen i to

Fengselsst­raffen ble imidlertid noe juster. Dommeren høynet den totale straffen til 36 dager, men gjorde halvparten betinget. Hvilket betyr at mannen kun trenger å sone 18 dager bak murene.

Og lappen, den må han klare seg uten i tre år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway