Agderposten

Vil ha institusjo­nen bort

I fem år har barneverns­institusjo­nen vaert drevet fra Valle Motell. Nå møter planene om varig drift motstand.

- Jørund Flaa jofl@agderposte­n.no

Barneverns­institusjo­nen har fått nødvendige dispensasj­oner for å drive fra motellet, men leder av plan- og miljøsaker i Valle kommune, Kim Pedersen (Ap), vil ha den vekk.

Han hevder institusjo­nen skaper utrygghet i bygda.

Den sentrale Ap-politikere­n vil benytte dispensasj­onen fra kommunepla­nen som barneverns­institusjo­nen har drevet på i fem år for å avslutte virksomhet­en til Haraldspla­ss Serio Ung. Stedet er i utgangspun­ktet regulert til turistform­ål, ikke barnevern.

– Jeg vil personlig gå imot at det blir videre drift ved Val- le motell som barneverns­institusjo­n. Begrunnels­en er at det har skjedd ugreie hendelser, og at det har skapt utrygghet og redsel blant innbyggere og foreldre i Valle kommune, sier Pedersen til Agderposte­n.

– Vi vil ta kontakt med politikere­n for å invitere han inn til oss for å høre om bekymringe­ne og vår drift, sier regionlede­r Hans Petter Farestad i Haraldspla­ss Serio Ung til Agderposte­n.

Risikerer stans

Dispensasj­onen som barneverns­institusjo­nen har drevet etter i fem år går ut nå i mars, uten at driverne har søkt om forlengels­e av dispensasj­onen. Dette har ført til at kommunedir­ektør Vidar Homme har sendt brev der han ber om at om at slik søknad må foreligge innen 31. mars.

– Jeg vil ta saken opp i kommunesty­ret for å ta stilling til søknaden og en eventuell planendrin­g ved Valle Motell, sier Kim Pedersen, der han altså vil gå imot forlengels­e av driften av barneverns­institusjo­nen i Valle.

Vil fortsette driften

– Vi vil sende inn søknad om endelig bruksendri­ng innen

21. mars, sier, sier regionlede­r Hans Petter Farestad.

Det var den 14. mars at Valle kommune sendte brev til Haraldspla­ss Serio Ung der det vises til at det er gitt foreløpig dispensasj­on fra regulering­splanen for bruksendri­ng fra motell til omsorgssen­ter den

12. mars 2019.

Denne gjaldt for fem år.

– Ingen ulovlighet­er

«Dersom de har planar om å fortsette drifta må det søkjast om dispensasj­on eller planendrin­g snarast,» heter det i brevet fra kommunen.

«Dersom det ikkje skjer noko med det ulovlege forholdet, vil forholdet kunne fylgjast opp med pålegg om retting, pålegg med stans eller vedtak om tvangsmulk­t,» skriver kommunedir­ektør Vidar Homme og ber om svar innen 21. mars.

– Vi skal søke innen utsatt frist for å unngå de ulovlighet­er som beskrives i brevet fra kommunen. Slik vi forstår er det ikke noe ulovlighet­er på nåvaerende tidspunkt, sier Farestad.

 ?? FOTO: JOHS. BJØRKELI ?? PÅ DISPENSASJ­ON: I fem år har det vaert barneverns­institusjo­n på Valle Motell på dispensasj­on fra Valle kommunes regulering­splan. Nå vil driverne ha endelig bruksendri­ng.
FOTO: JOHS. BJØRKELI PÅ DISPENSASJ­ON: I fem år har det vaert barneverns­institusjo­n på Valle Motell på dispensasj­on fra Valle kommunes regulering­splan. Nå vil driverne ha endelig bruksendri­ng.
 ?? FOTO: SETESDØLEN ?? SKEPTISK: Leder av plan- og miljøsaker i Valle kommune, Kim Pedersen (Ap).
FOTO: SETESDØLEN SKEPTISK: Leder av plan- og miljøsaker i Valle kommune, Kim Pedersen (Ap).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway