Agderposten

Bør ikke fronte arbeidet med 4-felts E18

Arendal kommune har laget et forslag til naeringspo­litisk handlingsp­lan. Planen vil ha stor betydning for hvordan Arendal skal utvikle seg, ikke bare for naeringsli­vet, men for alle som lever sine liv her. Nå har du muligheten til å påvirke hvordan denne

- Einar Krafft Myhren Gruppelede­r, Arendal SV

På kommunens hjemmeside finner du planforsla­get, saken og forslagene til endringer som ble fremmet i bystyret. Det ble også fremmet forslag i Samfunnsut­valget, men de er ikke lagt ut i skrivende stund.

Det var etter forslag fra SV at planen ble lagt ut til høring av et enstemmig bystyre. Vi mener det er viktig at alle som bor og lever i Arendal skal få mulighet til å si sin mening og komme med innspill som kan gjøre planen best mulig. Naeringspo­litikk er selvsagt veldig viktig for naeringsli­vet, menpåvirke­r også byen, boligområd­ene, naturen, miljøet og transports­ystemene våre, og vil påvirke de fleste jobbene folk har.

Vi anbefaler at du leser planforsla­get og noterer deg ting du syns mangler, ting som bør utgå og ting som bør endres. Du kan også få gode ideer ved å lese forslagene som ble fremmet. Alt dette kan gi grunnlag for en uttalelse som du kan sende til kommunen. Det er ingen ulempe om den er kort ogkonsis, det liker vi politikere godt – og det er oss du skal påvirke!

Fra SV sin side er det en del punkter vi håper det kommer innspill på. Det gjelder tema der vi hadde forslag i Samfunnsut­valget, men som ble nedstemt der. Hvis du syns dette er viktig kan dine argumenter hjelpe til at de kommer med etter høringen.

• Det bør presiseres at arealene som er satt av til batterirel­atert virksomhet brukes til dette, og at denne naturen ikke raseres for andre formål.

• Planforsla­get forskutter­er kanaler i sentrum og det store anlegget på Knubben, det bør tas ut så lenge det ikke er vedtatt.

• Dialog med naeringsli­vet er et selvsagt moment i en slik plan, men fagbevegel­sen må i større grad tas med som en dialogpart­ner.

• Støy må tas på alvor, og både Gullknapp flyplass og Arendal havn skal drives på en slik måte at det godt å bo i naerområde­ne.

• Med dagens bevissthet om naturens tilstand og arealbruk bør ikke Arendal kommune fronte arbeidet med 4-felts E18 hvis vi skal ha troverdigh­et som en foregangsk­ommune innenfor ansvarlig arealforva­ltning.

Høringsutt­alelser sendes til

postmottak@arendal.kommune.no , og fristen er 15. april.

Vi i SV håper du er enig med oss, og at du viser det ved å sende inn din uttalelse. Privatpers­oner, foreninger og organisasj­oner – alle har nå muligheten! Bruk den godt!

 ?? ?? Naeringspo­litisk handlingsp­lan vil ha stor betydning for hvordan Arendal skal utvikle seg, skriver SVs gruppelede­r, Einar Krafft Myhren, i dette innlegget.
Naeringspo­litisk handlingsp­lan vil ha stor betydning for hvordan Arendal skal utvikle seg, skriver SVs gruppelede­r, Einar Krafft Myhren, i dette innlegget.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway