Agderposten

Vil laere flere om følelser

– Vi håper enda flere vil finne veien til oss. Vi er her for å hjelpe, presiserer teamet som arrangerer kurs for folk som ønsker å laere mer om sin egen eller sine barns eller andres følelser.

-

I 2018 deltok Mari Rauk på en nasjonal kompetanse­samling for psykologer innen psykisk helse. Her fikk hun blant annet erfare hva de hadde gjort i Asker, og Rauk synes denne modellen var så bra at da hun kom hjem gikk hun rett til sin egen arbeidsgiv­er med målsetting om å skape en lignende arena for alle oss som bor i Arendal.

Arendal kommune fikk raskt tilbudet i stand, og holder kurs i 2. etasje på Maxis-senteret.

Faglig spredning

Mestringsk­ursene tilbyr faglig påfyll av en rekke aspekter innen psykisk helse. For foreldre og omsorgsper­soner tilbyr de veiledning for å styrke forholdet til barna og hjelpe dem gjennom vanskelige tider, eller om du selv er en som strever. De dekker også emner som å forstå egne og andres følelser, forbedre samspill i familien og håndtere vanskelige situasjone­r som fravaer i skolen.

– Vi ønsker å nå ut til enda flere om disse tilbudene forteller Jenny, som også opplyser om at de er sju personer som holder kurs.

De ansatte er psykologer, familieter­apeuter, spesialsyk­epleiere og miljøterap­euter. De som kommer hit kan vaere foreldre, laerere, assistente­r, eller om man er spesielt opptatt av et av temaene og ønsker å laere mer.

Ikke så uvanlig

Torunn forteller at de opplever økt pågang fra foreldre som trenger å få styrket tro på egen mestring i forhold til foreldrero­llen, og at det her er viktig å bygge trygghet.

– Uansett hva slags problemer du kommer til oss med kan vi nok si at det ikke er så uvanlig som du tror, sier Mari, som også understrek­er viktighete­n av å møte andre i samme situasjon.

Når det gjelder kursene som omhandler de stille eller de sinte barna forteller Lisbeth at det er flest deltakerne på kurset om sinte barn.

Man kan bare møte opp, uten å melde seg på. Det kreves heller ikke noen form for aktiv deltakelse, om man ikke selv ønsker. Hit kan du komme om du er fagarbeide­r, assistent, forelder eller besteforel­dre. Alle er velkomne og det koster ingenting.

Kursene holdes ukentlig på Maxis, Vesterveie­n 44, Arendal. De varer i to timer fra kl. 13–15.

 ?? ?? ØNSKER VELKOMMEN: Alexandra Slaattene, Mari Rauk, Torunn Bie, Jenny Kojan og Lisbeth Finsrud inviterer til nye mestringsk­urs. Det er bare å møte opp, uten påmelding.
ØNSKER VELKOMMEN: Alexandra Slaattene, Mari Rauk, Torunn Bie, Jenny Kojan og Lisbeth Finsrud inviterer til nye mestringsk­urs. Det er bare å møte opp, uten påmelding.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway