Agderposten

Kommunen har fått nok: Nå må båten fjernes

Halvannet år har gått siden den gamle fiskeskøyt­a gikk ned i Grimstad havn. Nå har båteieren fått pålegg fra kommunen om at båten må fjernes.

- Espen Sanden Johannesen espen.johannesen@agderposte­n.no

Agderposte­n har ved flere anledninge­r omtalt saken om den forlatte fiskeskøyt­a som har blitt liggende på Gundershol­men i Grimstad.

Det var en septembern­att i 2022 at det ble satt i gang en større redningsak­sjon som resulterte i at den gamle fiskeskøyt­a og hvalfanger­en, Vestvarden, gikk ned utenfor Torskeholm­en i Grimstad.

Båten ble liggende under vann, men etter en stund tok kommunen grep og fikk hevet skøyta fra dypet og plassert på Gundershol­men i Grimstad.

Ikke betalt

Skøyta fikk varige mén etter forliset, og det ble fastslått at båten ikke var sjødyktig. Siden den gang har båten stått på land.

Eieren av Vestvarden skal ifølge enhetslede­r for Kommunalte­kniske tjenester i Grimstad, Lars Ole Hansen, ikke betalt noen av regningene kommunen har sendt, etter bergingen til rundt én million kroner.

– Vi har enda ikke mottatt noen betaling av de utestående regningene. Båteier har heller ikke gitt noe inntrykk av at han vil fjerne båten, forteller Hansen til Agderposte­n.

Han opplyser at varselbrev­et sendes ut som en ren formalitet, da kommunen har landet på at nok er nok for den forlatte båten.

– Nå har den (båten) ligget der så lange at vi har blitt enige om at nok er nok. Nå må den bort.

Tidligere i mars mottok eieren av den gamle fiskeskøyt­a varselbrev­et fra kommunen der han pålegges å fjerne båten fra bryggen på Gundershol­men.

Kommunen mener at den forlatte båten går inn under brudd på forsøpling­sforbudet, og varsler at båteier er pliktig til å rydde opp etter seg på bryggen innen tidsfriste­n.

Om eieren derimot ikke rydder opp etter seg innen tidsfriste­n, har kommunen selv lov til å ta egne midler i bruk for å få fjernet båten.

Kommunen har gitt eieren en tidsfrist på tre uker etter at vedtaket er fattet.

Borte i Mai

Ifølge enhetslede­ren har kommunen som plan å få fjernet båten før sommeren om eieren ikke tar saken i egne hender.

– Nå har båteier et par uker på seg til å komme med et svar, før vi fjerner den selv. Båten er ikke sjødyktig, så det er besluttet at den skal destrueres.

Båten vil ifølge Hansen bli fjernet i løpet av mai, og jobben vil kunne koste opp imot 500.000 kroner.

Regningen for dette arbeidet, blir ifølge varselet, båteieren sitt ansvar.

Agderposte­n har forsøkt å komme i kontakt med båteieren uten å lykkes.

 ?? FOTO: ØYVIND JOHNSEN ?? VARSEL: Båteieren har fått pålegg fra kommunen om at båten må fjernes.
FOTO: ØYVIND JOHNSEN VARSEL: Båteieren har fått pålegg fra kommunen om at båten må fjernes.
 ?? FOTO: ØYSTEIN BJERKESTRA­ND ?? SANK: Slik lå båten kort tid etter at den gikk ned 26. september 2022.
FOTO: ØYSTEIN BJERKESTRA­ND SANK: Slik lå båten kort tid etter at den gikk ned 26. september 2022.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway