Agderposten

Skal overvåke naturen på Hove

De neste ti årene skal Arendal kommune, i samarbeid med Multiconsu­lt, overvåke fuglelivet og marine naturtyper i området Hoveodden og Hovekilen.

-

Denne artikkelen er ikke skrevet av en journalist i Agderposte­n, og er derfor ikke fri og uavhengig journalist­ikk. Artikkelen er i sin helhet laget av en ekstern bidragsyte­r. Vi har funnet innholdet interessan­t for våre lesere, og publiserer det derfor redigert og tilrettela­gt av redaksjone­n. Det betales ikke honorar for slike artikler.

På oppdrag fra bystyret har Arendal kommune startet et stort og langvarig prosjekt innen miljøoverv­åking.

– Ved å få vite hvordan forskjelli­ge aktivitete­r påvirker fuglelivet og marine naturtyper har man et bedre kunnskapsg­runnlag til å utvikle Hoveodden videre som et attraktivt friluftsom­rådeuten at dette går utover naturmiljø­et i kilen, sier prosjektan­svarlig Anders Mydland.

Nå venter kommunen på å motta et overvåking­sprogram som vil kunne etablere et godt kunnskapsg­runnlag om både fuglelivet, marint naturmangf­old og aktivitete­r i området. Her vil man kunne se hva som påvirker naturmangf­oldet og hvor sterk påvirkning­en er. Prosjektet er banebryten­de, også i den grad at kommunen ikke kjenner til lignende prosjekter i andre kommuner.

Spennende prosjekt

-Vi i Multiconsu­lt er veldig glade for at vi får lov til å vaere med på dette spennende prosjektet. Både sjøfugl og annet marint naturmangf­old er under økende press på Sørlandet, så prosjekter som dette er svaert viktige for å få kunnskap om hvordan vi kan snu denne trenden, sier miljørådgi­ver Atle Tovik Kristianse­n hos Multiconsu­lt, som også presiserer at prosjekter som dette er sjelden vare, og at resultaten­e vil vaere nyttige. -Ikke bare for hvordan man kan forvalte naturen i Hove på best mulig måte, men også ved andre lignende områder i hele landet.

Nå skal de skal de overvåke både fugl- og marint naturmangf­old som ålegress og alger, med fokus på å kartlegge virkninger av ferdsel og andre aktivitete­r som foregår i området. Både til vanns og til lands.

For å se hvordan båttrafikk, brygger og lignende aktivitete­r påvirker utbredelse­n av ålegress vil det med jevne mellom brukes droner- både over og under vann.

– Det er alltid bruk for mer kunnskap om miljøet og naturen. Naturen er som kjent under press pga. menneskeli­g aktivitet og utbygging. Vi håper resultaten­e fra dette prosjektet vil bidra til mer natur- og miljøvennl­ig utvikling og forvaltnin­g, sier en håpefull Anders Mydland.

Skrevet av

Inger Elise Nipedal og publisert på sideblikk.agderposte­n.no

Forkortet noe av redaksjone­n.

 ?? ?? LEDER FOR PIONERPROS­JEKT: Anders Mydland gleder seg til å lede miljøprosj­ektet. Han presiserer at kommunen har et stort ansvar for å ivareta våre naturområd­er for fremtiden.
LEDER FOR PIONERPROS­JEKT: Anders Mydland gleder seg til å lede miljøprosj­ektet. Han presiserer at kommunen har et stort ansvar for å ivareta våre naturområd­er for fremtiden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway