Agderposten

Tenåring tiltalt etter dødsulykke

En ung mann i slutten av tenårene er tiltalt etter dødsulykke­n i Vegårshei i mai i fjor.

- Marianne Stene marianne.stene@agderposte­n.no

Etterforsk­ningen av dødsulykke­n i Vegårshei i mai i fjor er avsluttet, og Statsadvok­aten i Agder har nå tatt ut tiltale på den unge sjåføren.

Det melder Tvedestran­dsposten.

I følge tiltalen er tenåringen tiltalt for for uaktsomt bildrap, samt for å ha kjørt for fort, for å ikke ha vaert aktpågiven­de nok og for å ha kjørt uten førerkort. Han var under 18 år da ulykken skjedde.

Luftsvev på 27 meter

Det var 18. mai i 19-tiden at en bil med tre personer kjørte av veien ved Hauglandsv­ann i retning fra Vegårshei mot Ubergsmoen.

I følge tiltalen skal bilen ha holdt høy fart i en sving. Tiltalte skal ha foretatt en kraftig oppbremsin­g ved utgangen av svingen, som førte til at bilen fikk skrens og havnet over i motgående og inn på en busslomme. Her traff bilen en lav betongfend­er, før den hoppet over denne og hadde et luftsvev på 27 meter. Bilen stanset til slutt ved et hardt sammenstøt mot et tre.

Alle var under 18 år

Sjåføren og passasjere­n i forsetet ble kjørt til sykehuset i Arendal med moderate skader. Det ble imidlertid kjapt klart at skadeomfan­get til passasjere­n i baksetet var betydelig større. Han fløyet med luftambula­nse til sykehus i Oslo.

Dagen etter døde 15 år gamle Sondre Myre fra Vegårshei av skadene han hadde pådratt seg.

Nå er altså kameraten tiltalt for uaktsomt bildrap.

Alle de tre i bilen var under 18 år da ulykken skjedde. Avdøde var fra Vegårshei, mens den tiltalte og den andre passasjere­n er fra en annen kommune øst i Agder.

Statsadvok­aten har varslet at det vil bli lagt ned påstand om erstatning til fordel for den avdødes pårørende.

Saken kommer opp i tingretten i neste måned.

 ?? FOTO: GERD NERDALEN ?? DØDSULYKKE: Utforkjøri­ngen mellom Vegårshei og Ubergsmoen med tre ungdommer i bilen, endte på tragisk mulig måte. Én ung gutt mistet livet. Nå står kameraten tiltalt.
FOTO: GERD NERDALEN DØDSULYKKE: Utforkjøri­ngen mellom Vegårshei og Ubergsmoen med tre ungdommer i bilen, endte på tragisk mulig måte. Én ung gutt mistet livet. Nå står kameraten tiltalt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway