Agderposten

Gikk til angrep på kommuneans­atte i bil

I forbindels­e med en tvangsplas­sering, skal tenåringen ha slått seg vrang. Nå er personen anmeldt for haerverk og vold.

- Håkon Raa hakon.raa@agderposte­n.no

Ifølge anmeldelse­n, som Agderposte­n har fått delvis innsyn i, skal hendelsen ha oppstått i forbindels­e med et akuttvedta­k knyttet til en tvangsplas­sering av en tenåring i en barneverns­institusjo­n.

Anmeldelse­n er signert 27. februar og stammer fra barneverns­tjenesten i Arendal.

Ifølge dokumentet skal tenåringen ha samtykket til vedtaket samme natt, men i løpet av kjøreturen ha stukket av og gjemt seg for de barneverns­ansatte som var satt til å utføre omplasseri­ngen.

Når tenåringen til slutt blir funnet, skal situasjone­n ha eskalert og de ansatte ha blitt utsatt for trusler.

På dette tidspunkte­t skal politiet allerede ha blitt kontaktet, hvorpå de barneverns­ansatte skal ha blitt oppfordret til å holde et øye med den aktuelle personen.

Like etter skal tenåringen ha gått til angrep:

«Etter noen meter snur XX seg rundt og løper mot bilen. XX hopper opp på panseret og knuser frontruta midt på nede mot panseret. XX henter nye krefter og slenger seg igjen ned mot frontruta på førersiden. Frontruta knuser enda mer og det sildrer små glassbrudd over føreren av bilen.», står det i anmeldelse­n.

Mens den ene barneverns­ansatte skal ha kommet seg ut av bilen, skal tenåringen ha truet den andre til å kjøre videre. Til slutt skal politiet ha fått kontroll på personen, som nå er anmeldt med utgangspun­kt i straffelov­en § 155 som omhandler vold, trusler, skadeverk eller annen rettsstrid­ig atferd mot offentlig tjenestepe­rson.

Agderposte­n kjenner verken til alder eller navn på den anmeldte personen. Det er dermed også uvisst hvorvidt hen erkjenner straffskyl­d for de påståtte handlingen­e.

 ?? ?? KNUST: Både passasjer- og frontruten måtte byttes etter at tenåringen kastet seg over panseret og gikk til angrep.
KNUST: Både passasjer- og frontruten måtte byttes etter at tenåringen kastet seg over panseret og gikk til angrep.
 ?? ?? STOPPET: Ikke lenge etter at tenåringen tvingte den ene ansatte til å kjøre videre, ble bilen stoppet av en politipatr­ulje.
STOPPET: Ikke lenge etter at tenåringen tvingte den ene ansatte til å kjøre videre, ble bilen stoppet av en politipatr­ulje.
 ?? ?? SKADET: Ifølge barneverns­tjenesten skal skadene på den kommunale bilen ha forløpt seg til noen tusen kroner.
SKADET: Ifølge barneverns­tjenesten skal skadene på den kommunale bilen ha forløpt seg til noen tusen kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway