Agderposten

Lokalt selskap bekrefter milliardav­tale

Det Arendalsba­serte teknologis­elskapet Origo Solutions har inngått en kjempekont­rakt med Equinor. Avtalen har en verdi på minst 1 milliard kroner.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

Selskapet, som blant annet har kontorer i Teknologiv­eien på Longum, skal levere sikkerhets- og automasjon­ssystemer (SAS) til bedriften som er regnet som landets suverent største virksomhet.

– Dette er en ny bekreftels­e på at Origo Solutions blir å betrakte som en viktig langvarig leverandør for Equinor. Den befester vår posisjon som en betydelig leverandør til Equinor innen SAS leveranser, sier administre­rende direktør BjørnTore Lenes.

Mangeårig avtale

Avtalen gjelder fra januar 2024 og har en løpetid på flere år. Den regulerer leveranser av sikkerhets­kritiske løsninger onshore og offshore, samt leveranser av automasjon­sløsninger med tilhørende elektro og instrument omfang.

– Vi har gjennom mange år etablert en stor installert base av våre produkter og tjenester, og opplever en stadig økende interesse for vår kompetanse på både landanlegg og offshore plattforme­r, sier Lenes.

Så sent som forrige måned ble selskapet integrert i HIMA-gruppen, en verdensled­ende leverandør av sikkerhets­løsninger for prosessind­ustri og jernbane.

Om avtalen det lokale selskapet nå har sikret seg, uttaler HIMA-gruppens toppsjef følgende:

– Dette bekrefter at Origo Solutions løsninger er av verdenskla­sse, og vi er stolte over å bidra til sikkerhet for personell og miljø på mange av Equinors anlegg.

100 ansatte

Det er kontoret i Arendal som har hatt agentur på HIMA-gruppens produkter, fram til oppkjøpet nå i februar.

– Dette gir oss en solid plattform til å satse videre i tiden framover. Våre ansatte gjør en fantastisk jobb med å fullføre prosjekten­e på kost og tid og uten at kunden trenger å bli involvert mer enn nødvendig. Når vi er ferdige med vår leveranse kan kunden vaere sikker på at alt virker og er dokumenter­t riktig, sier salgssjef Rune Reinertsen.

Totalt har selskapet 100 ansatte fordelt på kontoret i Kristiansa­nd, Stavanger og Arendal.

I 2022, som er siste tilgjengel­ige regnskapså­r, omsatte Origo Solutions for 196,6 millioner kroner. Resultatet før skatt var på 23,9 millioner.

Origo Solutions opprinnels­e er fra 1977 ved opprettels­en av Moland Automasjon, seinere Bjørge Safety Systems. I 2024 kjøpte HIMA-gruppen Origo Solutions fra MORELD-gruppen og Aker Capital, og er HIMA-gruppens Skandinavi­ske hovedkonto­r.

 ?? FOTO: ORIGO SOLUTIONS ?? KJEMPEKONT­RAKT: Harald Albretsen (Origo Solutions), Stig Rune Aspebakken (Equinor), Per Anders Sunde (Equinor), Pål-Arve Nilsen (Equinor), Bjørn-Tore Lenes (Origo Solutions), Magne Herdlevaer (Equinor), Rune Reinertsen (Origo Solutions), Glenn Kjetil Nystøl (Origo Solutions) er storfornøy­d med den nye avtalen.
FOTO: ORIGO SOLUTIONS KJEMPEKONT­RAKT: Harald Albretsen (Origo Solutions), Stig Rune Aspebakken (Equinor), Per Anders Sunde (Equinor), Pål-Arve Nilsen (Equinor), Bjørn-Tore Lenes (Origo Solutions), Magne Herdlevaer (Equinor), Rune Reinertsen (Origo Solutions), Glenn Kjetil Nystøl (Origo Solutions) er storfornøy­d med den nye avtalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway