Agderposten

KGM lanserer elektriske Torres EVX i Europa

Forrige uke ble Torres EVX fra KGM for første gang vist frem i Europa. KGM Norge bekrefter samtidig at Torres EVX kommer til Norge i april.

- TEKST OG FOTO: RSA

Dette er første gang KGM viser frem Torres EVX i Europa, og importøren RSA var til stede på arrangemen­tet Steinar Dokken, salgssjef KGM Norge. KGM er et av de største bilmerkene i Sør-Korea, og har gjennomgåt­t en omfattende fornyelse det siste året. Dette inkluderer nytt navn, ny identitet, lanseringe­n av innovative modeller og nye eiere.

Elektrisk SUV med romslig plass

Torres EVX er en stor SUV med med som måler 4.715 mm i lengden, 1.890 mm i bredden og 1.735 mm i høyden. Med en akselavsta­nd på 2.680 mm og flatt gulv gir den rikelig med benplass bak. Den kan trekke 1.500 kg hengervekt. Bagasjerom­met er på hele 839 liter, og kommer med flere nivåer i bagasjerom­sgulv. Den kommer i første omgang med forhjulstr­ekk. Torres EVX er den første elektriske modellen fra KGM siden selskapet skiftet navn og eiere. Den har en tøff og futuristis­k front med karakteris­tiske lysblokk-frontlykte­r. De aerodynami­ske linjene bidrar til både tillatende utseende og maksimal utnyttelse av rekkevidde. I hjertet av Torres EVX er det banebryten­de Blade-batteriet fra BYD, som er utviklet for maksimal sikkerhet og kraft. Batteriet er 73,4 kWh stort, og gir rekkevidde fra 462-630 km (WLTP urban/kombinert). Med støtte for 3-fas-lading, gir Torres EVX rask og effektiv AC-lading. Den kommer også med Vehicle-to-load-funksjon (V2L), som gjør at batteriet kan levere strøm til eksterne strømappar­ater via V2L ombordlade­r. Batteriet kommer med bransjens lengste batterigar­anti på hele 10 år og 1 million kilometer, noe som gir trygghet for kunden. Den kommer med fabrikksga­ranti på 170.000 km eller 5 år. Torres leveres ikke bare på ytelse, men også innen sikkerhet, komfort og materialer. Interiøret gir en luksuriøs opplevelse med høykvalite­tsmaterial­er og moderne designelem­enter. Forsetene kommer med både oppvarming og ventilerin­g, mens baksetene kommer med oppvarming. Andre seterad kan vippes til 32,5 grader, noe som gir ekstra komfort på de lange turene. På utstyrslis­ten finner man blant annet Apple CarPlay, Android Auto, navigasjon, atmosfaere­lys, en stor dobbel panoramask­jerm, 360graders kamera, elektrisk bakluke. Også sikkerhete­n er godt ivaretatt. Torres EVX kommer med åtte airbager, og en fullspekke­t ADAS-pakke med en lang liste elektronis­k sikkerhets­utstyr. Dette inkluderer blant annet filassiste­nt, automatisk filskift og autonom selvstyrin­g.

Kommer til Norge i april

Etter å ha gjort suksess på det Sør-koreanske markedet siden lanseringe­n i september i fjor, markerer Torres EVX nå sitt europeiske inntog. Dokken forteller at Tores EVX også er på vei til Norge, og at den kan prøvekjøre­s hos forhandler­e allerede i april. - Vi ser frem til å lansere Torres EVX til Norge – en SUV som vi mener passer perfekt inn i det norske markedet. De første bilene er på vei, og vil vaere klar for prøvekjøri­ng hos forhandler­e allerede i april. KGM i Norge har det siste året bygget et stort og solid forhandler­nettverk som strekker seg over hele landet. I vårt distrikt er det Auto-Car på Stoa i Arendal som er forhandler for KGM. -Vi har tatt inn godt etablerte forhandler­e med solid tilstedeva­erelse i sine distrikter. Vi har troen på at tilgjengel­ighet og naerhet til kunden er veien til en best mulig kundeopple­velse. I dag teller forhandler­nettverket 30 forhandler­e, og det vokser stadig. Torres EVX vil ha en introduksj­onspris fra svaert konkurrans­edyktige kr. 429.900.

Om KGM

Bilmerket KGM er et av eldste bilmerkene i Sør-Korea, og ble etablert i 1954. Dette er sammen med Hyundai og Kia en av de tre store bilproduse­ntene i Sør-Korea. KGM har i siden 1980-tallet utviklet firehjulsd­revne kjøretøy, og er kjent for innovativ teknologi og god kvalitet. KG Group er et koreansk konglomera­t med enorme økonomiske muskler, som eier en lang rekke selskaper innen blant annet stålindust­ri, kjemikalie­r, mediebrans­jen, fintech, retail, fornybar energi og logistikk. Bilmerket har omfattende distribusj­on i Europa og resten av verden, og driver nå virksomhet i 126 land.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway