Agderposten

Får skryt av Vindbjart

På kort tid har ungguttene Jakob Helland Kjølsrud (17) og Eskil Topland Duesund (17) blitt lånt ut til Vindbjart. Nå får Jerv skryt av 3.-divisjonsk­lubben.

- Marius Gundersen marius.gundersen @agderposte­n.no

– Jeg syns det var en fin utfordring, forteller Jakob Helland Kjølsrud til Agderposte­n.

– Jeg håper at jeg kan vaere med å bidra med mål og assist, og at jeg tar nivået i 3. divisjon, legger han til.

I starten av mars bekreftet Jerv-trener Lars Bohinen til Agderposte­n at den unge angrepsspi­lleren kom til å bli lånt ut til 3.-divisjonsl­aget Vindbjart. Dette ble senere også bekreftet av klubben selv.

Målmaskin

17-åringen imponerte nemlig stort i 4. divisjon i fjor. Han scoret hele 21 mål på 23 kamper for Jerv 2. I vinter har han trent med Arendal og ungdomslag­et til italienske Hellas Verona.

– Jeg har satt meg et mål om å bidra på samme måte som jeg gjorde for Jerv 2 i fjor, selv om det er et hakk opp, sier stortalent­et.

Utlånsavta­len varer i første omgang fram til sommeren, men Kjølsrud er ikke fremmed for at den avtalen kan forlenges til ut sesongen.

– Jeg er akkurat kommet i gang med treninger og kamper, så jeg laerer meg de andre å kjenne, forteller den høyreiste spissen.

Skuffet

Kjølsrud har allerede rukket å spille tre kamper for 3.-divisjonsl­aget. Han startet med å score ett mål i 3–2-seieren over divisjonsk­ollega Mandalskam­eratene (MK) i en treningska­mp.

I tillegg har han spilt to kvalifiser­ingskamper til NM mot henholdsvi­s Vigør og Express – der det ble tap mot Express i den andre kvalifiser­ingsrunden onsdag kveld.

– Jeg syns verken vi eller meg klarer å ta vare på de sjansene vi får. Vi produserer for lite trusler, selv om vi har mye ball. Vi må gjøre bedre enn dette fremover, sier en aerlig Kjølsrud.

– Vi manglet også noen viktige spillere i dag, så vi har mer å gå på, tilføyer han.

Anders Romsøy Johansson er sportslig leder og assistentt­rener i Vindbjart. Han er tydelig på at Kjølsrud tilfører laget en del de ikke har fra før.

– Han er en veldig spennende type, som har bra fysikk og scorer masse mål. I tillegg så er han en ung profil som har bra pågangsmot og iver etter å bli bedre, sier Vindbjarts sportslige leder til Agderposte­n.

Kun noen dager etter at utlånet av Kjølsrud ble bekreftet, kom det også en bekreftels­e på at Eskil Topland Duesund (17) skulle tilbringe første del av sesongen i blått.

– Vi er ute etter å få profiler som passer det Vindbjart skal vaere. Eskil har et bra venstrebei­n. Han er bra til å skape sjanser og målpoeng, skryter Johansson.

Skryter av Jerv

Duesund var ikke med i onsdagens kamp mot Express, ettersom han er med Jervs førstelag på treningsle­ir på Kypros.

Både Duesund og Kjølsrud skal fortsette å trene med Jerv, selv om de er på utlån til Vindbjart.

For Duesunds del er det snakk om to treninger i uken, mens Kjølsrud vil vaere med på én trening i uken.

Johansson skryter av samarbeide­t som Vinbjart har hatt med Jerv.

– Det har vaert helt fantastisk. Jerv har vaert veldig åpne hele veien og hatt en ryddig kommunikas­jon. Så vi ønsker Jerv alt godt i år, forklarer Vindbjarts assistentt­rener.

– Vi syns de nå tar en rolle som en «storebror» som er veldig bra. Både for oss, men også for de unge talentene på Sørlandet, fortsetter han.

Kjølsrud og resten av Vindbjart-laget sesongåpne­r borte mot MK lørdag 6. april.

 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? HURTIG: Jakob Helland Kjølsrud i godt driv under onsdagens kvalifiser­ingskamp til NM mot Express. Bak følger Express-spiller Marius Alfsen.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN HURTIG: Jakob Helland Kjølsrud i godt driv under onsdagens kvalifiser­ingskamp til NM mot Express. Bak følger Express-spiller Marius Alfsen.
 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? SKUFFET: Kjølsrud scoret i sin debut for Vindbjart. Mot Express var han skuffet over egen- og lagets innsats.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN SKUFFET: Kjølsrud scoret i sin debut for Vindbjart. Mot Express var han skuffet over egen- og lagets innsats.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway