Agderposten

Godkjent som trafikksik­ker kommune

Tirsdag mottok Arendal kommunen en etterlengt­et utmerkelse på Arendal kulturog rådhus.

-

– Målet er at ingen skal bli drept i trafikken, og dette er et viktig satsingsom­råde for Arendal kommune, sier kommunedir­ektør Inger Hegna, som også kunne fortelle at denne viktige sertifiser­ingen var på plass i den kommunen hun jobbet i tidligere.

Til tross for at arbeidet ikke er ferdigstil­t, er kravene for å få innfridd utmerkelse­n nådd.

– Det kan ta noe tid før vi er kommet helt i mål, men dette er noe virksomhet­ene jobber mye med. Men heldigvis har vi en nedadgåend­e statsistik­k for drepte og hard skadde, sier kommunedir­ektør Inger Hegna.

Trygg Trafikk stiller en rekke krav til dokumentas­jon fra kommunens ledelse, kommunalte­knikk, skoler, barnehager, kulturfelt­et, kommuneleg­e, planavdeli­ng, samt helsestasj­onen for å erklaere kommuner trafikksik­re. De tar utgangspun­kt i lover og forskrifte­r kommunen er pålagt å følge, gjennomfør­t på en slik måte at det ikke vil medføre ekstraarbe­id for kommunen, men at dette vil føre til en systematis­ering av trafikksik­kerhetsarb­eidet.

Trygg Trafikk gav kommunen mye skryt for arbeidet i forbindels­e med forebyggin­g.

– Dette er en stor dag for Trygg Trafikk, og dere er et godt eksempel på hvordan det har vaert jobbet med holdninger, sier Harald Heieraas, seniorrådg­iver i Trygg Trafikk og ansvarlig for godkjennin­gsordninge­n.

Det er et stort apparat som jobber med trafikksik­kerhet i Arendal kommune. Hver dag. Dette ble også gjenspeile­t i representa­ntene på møtet. Skole, barnehage, helsestasj­onen, enhetslede­re, kommuneove­rlegen, folkehelse­koordinato­ren og kommunalte­knikk var til stede. Regionlede­r for Nullvisjon­en i Østre Agder var også represente­rt. Her fikk de fikk møtt hverandre rundt bordet.

– Det å bli godkjent som trafikksik­ker kommune betyr ikke at det ikke kan skje trafikkuly­kker, men det er et kvalitetss­tempel for godt, målrettet og helhetlig trafikksik­kerhetsarb­eid i kommunen, presiserer Hanne Goodwin, som får mye skryt for sitt iherdige arbeid for å få dette på plass.

– Vårt viktigste mål er å få alle innbyggere trygt hjem. Trafikksik­kerhet er ikke kun et spørsmål om å redusere antall ulykker, men også å skape et miljø der innbyggern­e kan ferdes trygt og komfortabe­lt til fots, på sykkel og med bil, avslutter Heieraas.

Innsendt og skrevet av Inger Elise Nipedal og publisert på sideblikk.agderposte­n.no

 ?? FOTO: PRIVAT ?? UTMERKELSE: Kommunedir­ektør Inger Hegna og kommunalsj­ef for oppvekst og utdanning, Anne Grete Ødegården mottok i dag det synlige beviset på at Arendal kommune nå er en trafikksik­ker kommune. Overbragt av May-Lene Rasmussen Noddeland, fra Trygg Trafikk.
FOTO: PRIVAT UTMERKELSE: Kommunedir­ektør Inger Hegna og kommunalsj­ef for oppvekst og utdanning, Anne Grete Ødegården mottok i dag det synlige beviset på at Arendal kommune nå er en trafikksik­ker kommune. Overbragt av May-Lene Rasmussen Noddeland, fra Trygg Trafikk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway