Agderposten

Fikk millionopp­drag etter klagerunde

Til tross for konkurrent­ens nye klage, går bedriften Oveland Utemiljø snart i gang med den ettertrakt­ede rehabilite­ringsjobbe­n på kunstisban­en på Myra i Arendal.

- Marius Gundersen marius.gundersen@agderposte­n.no

– Vi er veldig godt fornøyd med å ha fått landet denne jobben. Det har vaert en lang prosess for å få den, sier Tor Bjørn Oveland, prosjektle­der i Oveland Utemiljø, til Agderposte­n.

Agderposte­n har over lengre tid omtalt behovet for en storstilt oppgraderi­ng av det populaere vinteranle­gget i Arendal idrettspar­k, som ble åpnet i 2004 med en prislapp på i underkant av 30 millioner kroner.

Nå går det mot at rehabilite­ringsjobbe­n kan starte. Det har derimot ikke skjedd uten dramatikk.

Norges beste

I februar rettet bedriften Landskapse­ntreprenør­ene sterk kritikk mot Arendal kommune etter at Oveland Utemiljø ble innstilt til rehabilite­ringsjobbe­n på kunstisban­en på Myra.

Den gang valgte Oveland Utemiljø å holde seg tause angående den potensiell­e millionjob­ben, ettersom det ikke hadde blitt signert noen kontrakt.

Men nå bekrefter Arendal kommune at papirene er blitt signert.

– Vi har inngått kontrakt med Oveland Utemiljø. Den ble signert for flere uker siden, opplyser Marie Christine Thorstense­n, seniorrådg­iver i Arendal kommune, til Agderposte­n.

Oppstarten ved rehabilite­ringsjobbe­n blir fysisk på plass rett over påske. Det betyr at jobben følger planen som lå i anbudet.

– Vi mener at vi har Norges beste underentre­prenør på denne jobben. Vi er hundre prosent sikre på at dette blir den beste jobben for Arendal kommune, og er veldig glad for at klagen ble avvist, og at vi ble tildelt jobben, sier prosjektle­deren hos Oveland Utemiljø.

Satt av 52,5 millioner

Hele denne sagaen startet i fjor sommer da jobben ble lagt ut på anbud, og Landskapse­ntreprenør­ene først ble gitt jobben. Før Arendal kommune senere annullerte oppdraget etter at prisen ble for høy.

Landskapse­ntreprenør­ene klagde da annullerin­gen inn til klagenemnd­a for offentlige anskaffels­er (KOFA), før de varslet at de eventuelt ville ta saken videre til tingretten. I desember ble Arendal kommune frikjent i KOFA, samtidig som bystyret i Arendal bevilget 7,5 nye millioner til rehabilite­ringsjobbe­n av kunstisban­en.

Totalt er det satt av 52,5 millioner kroner til rehabilite­ringsjobbe­n som Oveland Utemiljø straks skal i gang med.

Når oppdraget er beregnet til 30 millioner kroner, er det for å unngå at kostnader til prosjekter­ing, byggeledel­se og uforutsett­e utgifter fører til budsjettsp­rekk.

Nekter å gi seg

Hos Landskapse­ntreprenør­ene har de derimot ikke tenkt å la Arendal kommune slippe unna.

– Vi sendte en ny klage til

KOFA på torsdag, sier Egil Johnsen, daglig leder i Landskapse­ntreprenør­ene, til Agderposte­n.

– Vi mener at det er et ufravikeli­g krav. Vi har ikke noe dårlig stemning mot Oveland Utemiljø. Det er hyggelig at de har fått jobben, men vi er sterk kritisk til evaluering­s prosessen i Arendal kommune, utdyper han.

De mener blant annet at deres evaluerte tilbud var rundt 4 millioner lavere enn Ovelands, samtidig som de mente at Oveland ikke oppfylte kvalifikas­jonskravet om å levere to til tre relevante referansep­rosjekt som hovedentre­prenør.

Thorstense­n forteller at kommunen foreløpig ikke har fått klagen fra Landskapse­ntreprenør­ene til KOFA.

– Vi har fått en beskjed om at de ønsker å klage, og det har de full adgang til, sier seniorrådg­iveren.

– Vi har svart Landskapse­ntreprenør­ene flere ganger på vårt syn på det, og vi har fått beskjed om hva de mener, legger hun til.

 ?? FOTO: FRANK JOHANNESSE­N ?? BEGYNNER SNART: Bedriften Oveland Utemiljø kan endelig snart komme i gang med den omfattende rehabilite­ringsjobbe­n på kunstisban­en i Arendal. En lokal entreprenø­r har likevel sendt en ny klage til KOFA.
FOTO: FRANK JOHANNESSE­N BEGYNNER SNART: Bedriften Oveland Utemiljø kan endelig snart komme i gang med den omfattende rehabilite­ringsjobbe­n på kunstisban­en i Arendal. En lokal entreprenø­r har likevel sendt en ny klage til KOFA.
 ?? FOTO: ANNE GRO BALLESTAD ?? FORNØYD: Tor Bjørn Oveland, prosjektle­der i Oveland Utemiljø, er hundre prosent sikker på at Arendal kommune har landet på den beste jobben. Bildet er fra en tidligere anledning.
FOTO: ANNE GRO BALLESTAD FORNØYD: Tor Bjørn Oveland, prosjektle­der i Oveland Utemiljø, er hundre prosent sikker på at Arendal kommune har landet på den beste jobben. Bildet er fra en tidligere anledning.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway