Agderposten

Tser i utlandet

-

har en kostnad. Men begge deler er viktig for oss, sier han, og fortsetter:

– Vi ønsker å prioritere vekst, og ta den investerin­gen det krever å komme inn i nye markeder og nye typer kunder.

Ved utgangen av året forteller han at de har ambisjoner om en omsetning på mellom åtte og ni millioner.

Selskapet har nylig fått med seg Imatis-gründer Morten Andresen som investor og styreleder.

– Han har veldig lang erfaring innenfor helse både i Norge og internasjo­nalt, og har vunnet store anbud til sykehus før. Så han blir en viktig ressurs for selskapet, fortsetter Ytterdahl.

Den nye styreleder­en har selv vaert gjennom et hjerteinfa­rkt, og ble da skeptisk til teknologie­n som ble brukt på sykehusene den gang.

– Jeg så hvor dårlig den teknologie­n som sykehusene i dag var, og følte vel nesten at jeg ikke helt stolte på det. Og da jeg fikk høre om Appsens, tenkte jeg at det var et verktøy jeg skulle likt å bruke selv i forkant av hjerteinfa­rktet, sier Andresen.

Han kjenner helsevesen­et godt etter å ha jobbet i bransjen i naermere 25 år, og har stor tro på at denne type verktøy vil komme pasienten og samfunnet til gode.

– Noe av det som er enormt bra er at mye av behandling­en kan gjøres mye billigere hos fastlegen, uten å måtte vente i månedsvis på å komme til hjertespes­ialist eller kanskje bli lagt inn på sykehus.

På eiersiden har de også Skagerak

Capital gjennom fondet Agder Seed (11,87 prosent) og Rune Fensli (11,07 prosent). Sistnevnte er professor i e-helse og ble selv reddet av hjertesens­oren han har vaert med på å utvikle.

Se oversikt over de ti største aksjonaere­ne i tabellen under.

Ytterdahl forteller at de i løpet av året har ambisjoner om å øke sin markedsand­el og øke salget både i Norge og utlandet.

– Men vi vet også at helse er en konservati­v bransje. Og det er jo bra at det er sånn, for man skal gå forsiktig fram når man tar i bruk ny teknologi, så det ikke går på bekostning av tilbudet til pasientene, sier han og legger til:

– Vi tar ett steg om gangen, og har ambisjoner om en sunn vekst både i år og årene som kommer.

 ?? FOTO: KEVIN MULDER ?? Appsens, Per Turnes i Norgesplas­ter og kardiolog Jarle Jortveit i Appsens.
FOTO: KEVIN MULDER Appsens, Per Turnes i Norgesplas­ter og kardiolog Jarle Jortveit i Appsens.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway