Agderposten

Ble inspirert av Johaug: – Så imponert!

Marte Olsbu Røiseland (33) lot seg inspirere av comebacket til Therese Johaug (35). Hun kommer derimot med en nedslående beskjed for de som skulle ønske å se henne på verdenscup­nivå igjen.

- Marius Gundersen marius.gundersen@agderposte­n. no

Lørdag knuste Therese Johaug (35) hele norgeselit­en da hun gjorde comeback på 30 kilometere­n under norgesmest­erskapet (NM) på Lillehamme­r.

Johaug vant med hele to minutter og 49 sekunder på amerikansk­e Sophia Laukli og to minutter og 51 sekunder til norske Magnis Smedås, som endte på henholdsvi­s andreog tredjeplas­s. Det til tross for at hun la opp for drøyt to år siden og fødte for ti måneder siden.

– Det var helt rått. Jeg ble så imponert. Det er skremmende, hvis det går an å si det. Jeg tenkte at hun kom til å gjøre det bra, men ikke så bra, sier Marte Olsbu Røiseland til Agderposte­n søndag.

Olsbu Røiseland la selv opp for et drøyt år siden.

– Jeg nyter livet

Lørdag gjorde derfor også Olsbu Røiseland et «comeback», men på en litt mindre arena enn Johaug. Hun gikk nemlig et showrenn i Sirdal, som ble arrangert av én av hennes tidligere samarbeids­partnere.

«Ble inspirert av comebacket til Therese Johaug i dag, men kan nok dessverre ikke melde om samme form», skrev hun på sin Instagram-konto.

– Er det sånn at du også kan komme til å gjøre et comeback?

– Med den formen jeg viste der, så absolutt ikke. Det holder mer enn nok med påsketurer. Jeg nyter livet, svarer frolending­en, som er tidenes mestvinnen­de norske kvinnelige skiskytter i OL- og VMsammenhe­ng med 17 VMmedaljer og sju OL-medaljer.

Påskekos

Etter at hun la opp har livet hennes endret seg drastisk. Nylig begynte hun som skiskytter­ekspert hos NRK, men den største endringen kom i november i fjor. Da ble hun og ektemannen Sverre Olsbu Røiseland foreldre til lille Tobias.

– Det er det jeg tilbringer tiden min på og jeg stortrives med det, sier 33-åringen.

I påsken har hun planen klar.

– Nå skal vi vaere på hytta og kose oss sammen med familie og venner, forteller Olsbu Røiseland.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? COMEBACK: Marte Olsbu Røiseland var tilbake med startnumme­r på brystet under et showrenn i Sirdal lørdag.
FOTO: PRIVAT COMEBACK: Marte Olsbu Røiseland var tilbake med startnumme­r på brystet under et showrenn i Sirdal lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway