Agderposten

Statsforva­lteren har innsigelse mot utvidelsen

En innsigelse fra Statsforva­lteren i Agder kan vaere med på å sette kjepper i hjulene til utviklinge­n av Den lille dyrehage på Brokelands­heia.

- Espen Sanden Johannesen espen.johannesen@agderposte­n. no

Den lille dyrehage på Brokelands­heia i Gjerstad kunne i forrige uke dele nyheten om at de hadde gått til oppkjøp av den 180 mål store nabotomten, Nybøen.

Med oppkjøpet har driverne av dyrehagen store planer utover våren, og har som mål om å øke besøkstall­ene med over det dobbelte. Men etter at å ha mottatt et brev fra Stastforva­lteren denne uken, kan det se ut til at videreutvi­klingen av dyreparken kommer med visse begrensnin­ger.

Ifølge Aust Agder blad, skal kommunen ha mottatt et brev fra Statsforva­lteren der det kommer fram et krav om at all dyrket mark på eiendommen som Den lille dyrehage har kjøpt, må bevares.

Dette kan vaere med på å sette kjepper i hjulene til utviklinge­n av dyrehagen i Gjerstad.

Det er omkring 22 mål av den totalt 180 mål store eiendommen som regnes som dyrket mark, skriver avisen.

Tidligere LNF-område

Innsigelse­n fra Statsforva­lteren kommer fram i høringsutt­alelsen til forslaget til ny arealdel i kommunepla­nen i Gjerstad. Kommunen mottok høringsutt­alelsen 18. mars.

I brevet kommer det og fram at det er manglende ivaretakel­se av dyrket jord på eiendommen, som Statsforva­lteren er opptatt av.

I forslaget til ny kommunepla­n er hele området regulert til formålet «fritids- og turistform­ål». Men ifølge Statsforva­lteren i Agder er det 10,8 mål fulldyrka jord på eiendommen, samt 4,4 mål overflated­yrka jord og 7,5 mål innmarksbe­ite.

Tomten skal og vaere tidligere LNF-område.

Liten innvirknin­g

Brevet kommer ifølge avisen, ikke som noen overraskel­se på daglig leder i Den lille dyrehage, Terje Jensen.

– Nei, i utgangspun­ktet ikke, det går veldig greit. Vi regnet med at dette ville komme, og vi har jo kjøpt eiendommen nettopp på grunn av kulturland­skapet og det som fins her. Vi trenger både dyrka mark, beitemark og høy til dyra, sier Jensen til avisen.

Jensen og hans makker Nils Harald Reiersen, har foreløpig ikke uttalt seg om planene de har på den nylig oppkjøpte eiendommen, da det mangler både kommunepla­n og ny regulering­splan for området.

Til avisen forteller Jensen at de i bunn og grunn ønsker det samme som Statsforva­lteren, og at målet deres ikke er å bygge ned noe, men heller å benytte seg av det som allerede ligger der.

 ?? Foto: Frank Johannesse­n ?? STOR PLASS: Mesteparte­n av området på bildet, har Den Lille Dyrehage nå kjøpt. Dagens park skjuler seg bak skogkanten øverst i bildet.
Foto: Frank Johannesse­n STOR PLASS: Mesteparte­n av området på bildet, har Den Lille Dyrehage nå kjøpt. Dagens park skjuler seg bak skogkanten øverst i bildet.
 ?? Foto: Frank Johannesse­n ?? ENIGE: Driverne av dyrehagen mener på sin side at de i utgangspub­nktet ønsker det samme som statsforva­lteren.
Foto: Frank Johannesse­n ENIGE: Driverne av dyrehagen mener på sin side at de i utgangspub­nktet ønsker det samme som statsforva­lteren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway