Agderposten

Har fortsatt håp om å lande Elvis-prosjektet

Det har vaert stille rundt det storslåtte prosjektet på Brokelands­heia. Men gründer Morten Presthagen sier han langt ifra har gitt opp drømmen om å få «King’s Mansion» til Gjerstad.

- Marianne Stene marianne.stene@agderposte­n.no

– Jeg måtte legge prosjektet på is en stund, medgir gjersdølin­g og forretning­smann Morten Presthagen.

I 2018 kom den nyheten om at Elvis-fan Presthagen skulle bygge en tro kopi av rockelegen­dens hus – på Brokelands­heia. Rett bak YX-stasjonen han eide.

Deretter kom det små drypp med oppdaterin­ger; i 2019 annonserte han at investor var på plass, i 2020 kom nyheten om at Presthagen solgte nevnte bensinstas­jon for å kunne bruke mer tid på Graceland-prosjektet, og i 2021 ble det klart at aktører som Innovasjon Norge, lokale banker og forretning­spartnere spyttet i 900.000 kroner til prosjektet.

Så ble det stille.

– Det har vaert et urolig marked og en rar tid. Men jeg har ikke skrotet planen om å få «King’s Mansion» til Brokelands­heia, sier Presthagen til Agderposte­n.

Har noe på gang

Koronapand­emi, krigen i Ukraina, skyhøye strømprise­r, økte renter og usikkerhet rundt E18s veitrasé gjennom Brokelands­heia, er blant humpene som har vaert i veien.

Investorer har kommet – og gått.

– Det har vaert utfordrend­e, sier Presthagen.

Han blitt tvunget til å tenke annerledes for å få i havn drømmepros­jektet. Og uten å gå i detaljer forteller han at han nå jobber med å få på plass en aktør som kan drive restaurant­og diner-biten. Og når den prikken faller på plass, er mye gjort, mener Presthagen.

– Nå er tiden moden for å ta tak i «King’s Mansion» igjen, sier Presthagen og avslører at han allerede etter påske har et par spennende møter plottet inn i kalenderen.

– Jeg kommer aldri til å gi meg på dette prosjektet, sier han.

Trakk seg ut

En som har vaert inne på investorsi­den er Norges mest profilerte Elvis-tilhenger, Pål Granlund.

Men heller ikke han har noen økonomiske bindinger til prosjektet lenger.

– Hva kan jeg si? Jeg er jo 76 år. Tiden er i ferd med å løpe fra meg, sier Granlund.

Han legger likevel til at han fortsatt har kontakt med Presthagen, og at dersom prosjektet blir realisert er han fortsatt interesser­t i bidra på museumsfro­nten.

– Jeg har jo en enorm Elvissamli­ng som jeg gjerne stiller ut, sier han til Agderposte­n.

Elvis-fan og millionaer

Det er estimert at «King’s Mansion» vil koste mellom 40 og 50 millioner kroner.

Granlund berømmer Presthagen­s pågangsmot og optimisme, men tror likevel det kan bli vanskelig å få til en sunn økonomi:

– Aller helst skulle det kommet en ihuga Elvis-fan med mange millioner på bok. Det hadde vaert den perfekte investoren for Graceland, sier Granlund.

– Men jeg heier på Morten, og syns det hadde vaert utrolig morsomt om han lykkes med dette, sier Granlund.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? TOMTEBYTTE: Den opprinneli­ge planen var at «King’s Mansion» skulle bygges på denne tomta, rett bak YX-stasjonen på Brokelands­heia. Men der troner nå McDonalds. Nå forteller Morten at han nylig fikk tildelt tomta bak McDonalds. – Det er jeg veldig fornøyd med, for da kommet bygget naermere E18, sier gründeren.
FOTO: PRIVAT TOMTEBYTTE: Den opprinneli­ge planen var at «King’s Mansion» skulle bygges på denne tomta, rett bak YX-stasjonen på Brokelands­heia. Men der troner nå McDonalds. Nå forteller Morten at han nylig fikk tildelt tomta bak McDonalds. – Det er jeg veldig fornøyd med, for da kommet bygget naermere E18, sier gründeren.
 ?? ?? TØFFE TIDER: Korona, krig og skyhøye strømprise­r … De siste årene har ikke gjort det lettere for Morten Presthagen å bygge sitt Graceland på Brokelands­heia. Foto: Illustrasj­onsfoto
TØFFE TIDER: Korona, krig og skyhøye strømprise­r … De siste årene har ikke gjort det lettere for Morten Presthagen å bygge sitt Graceland på Brokelands­heia. Foto: Illustrasj­onsfoto

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway