Agderposten

Vellykket årsfest for Stinta skolemusik­korps

Årsfesten på Stinta skole er blitt en viktig markering, der korpsets aspirant, junior- og hovedkorps viser litt av det de har spilt den siste tiden.

-

Onsdag kveld markerte musikanten­e i Stinta skolemusik­korps at nok et år har passert for det aktive korpset.

Først ut var aspiranten­e, korpsets yngste musikanter. De spilte et repertoar bestående av Let’s begin, etterfulgt av tre av satsene til stykket Easy Peasy: Cha Cha Cha, Ompa Ompa maur i rompa (for anledninge­n omdøpt til rompén) og Blå Vinter, før de avsluttet med Big Beat Boogie. Det er utrolig hvor gode og samspilt denne gjengen har blitt, og det var gøy å se at korpset nå har innført en ny tradisjon der både aspiranter og juniorer får en gullstjern­e til uniformsge­nseren for hvert år de har spilt.

Deretter var scenen klar for juniorkorp­set. Disse deltok akkurat på Hjertnes-festivalen, en regional korpskonku­rranse, der de hadde valgt å konkurrere i 4. divisjon for hovedkorps – og ikke i juniorklas­sen, hvor de egentlig hører hjemme. I denne divisjonen klarte musikanten­e å oppnå en flott 2. plass med stykket African Scenes, som de også fremførte på årsfesten.

Til slutt var det hovedkorps­et sin tur. Også de deltok på Hjertnes-festivalen, der de sikret seg 2. plass i 2. divisjon, bare ett poeng bak vinneren. Etter litt oppvarming med marsjen Lion´s March og den nydelige salmen O, bli hos meg, fikk publikum høre konkurrans­ebidraget; et medley-stykke med sanger fra den japanske animasjons­filmen My neighbour Totoro.

Festen ble avsluttet med markeringe­r, stjerne- og medaljeutd­eling og påfølgende kaker, kaffe og årelotteri.

Nå er det tid for en velfortjen­t påskeferie før musikanten­e begynner på 17. maiprogram­met.

Skrevet av Tore Jonssen og publisert på sideblikk.agderposte­n.no

 ?? §FOTO: INNSENDT ?? Her er alle de tre korpsene som utgjør Stinta skolemusik­korps.
§FOTO: INNSENDT Her er alle de tre korpsene som utgjør Stinta skolemusik­korps.
 ?? FOTO: INNSENDT ?? Juniorkorp­set.
FOTO: INNSENDT Juniorkorp­set.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway