Agderposten

Kanalbyen Arendal skal bli en realitet

Det var et flott møte med Kanalselsk­apet onsdag 20. mars. Gode innlegg, god, positiv stemning, og en følelse av at nå er det mulig å få kanalen etablert i Arendal.

- August Kjerland

Kanalbyen Arendal skal

realitet.

Tenk så bra,

jeg var medlem av kanalselsk­apet på 90-tallet og forlot Arendal i 1995. Kom tilbake i 2015, etter 20 år, og fremdeles var ikke byen klar for kanalen fra Kittelsbuk­t til Pollen.

Nå, derimot, ser

bli en

det lovende ut. Byutviklin­g i verdenskla­sse, det må passe inn i byens nye fremtidsre­ttede blikk.

Ja, nå skjer

det så mye positivt i Arendal, byen har hatt en herlig reise med store, nye prosjekt. Byen er blitt nasjonalt og internasjo­nalt anerkjent for sine gode, store og vellykkede arrangemen­ter.

Kanalen er rett

om hjørnet, og det passer veldig godt inn i visjonen om et aktivt, pulserende og åpent bysentrum.

Positivite­ten onsdag 20.

mars var til å ta og føle på. Innleggene gode, velfundert­e og visjonaere, de ble et løft for oss som hadde funnet veien til Strandgate­n 1. Vi ble inndelt i grupper, og alle gruppene, uten unntak, var positive til kanalen med flotte forslag til hvordan den kan bli best mulig gjennomfør­t.

Finansieri­ngen er en

utfordring, men der det er vilje finnes en vei. Penger i samfunnet er til stede, vi må bare kanalisere dem i riktig retning.

Den største endringen

fra 90-tallet til i dag, er at naeringsli­vet i Agder har forstått verdien av en kanal, av et pulserende byliv som vil gi store muligheter for oss alle. Dette vil også gi et godt grunnlag for finansieri­ng fra naeringsli­v, kommune, fylke, stat og privatpers­oner. Et stort, godt og velfundert spleiselag.

Jeg gleder meg

stort til å spasere langs kanalen, føle den ro og velvaere den kan gi, som endelig kan få lov til å bli grunnlaget for Kanalbyen Arendal.

Arendal

PRESSESKIK­K: Agderposte­n arbeider etter Vaer Varsom-plakatens regler for god presseskik­k. Den som mener seg rammet av urettmessi­g avisomtale, oppfordres til å ta kontakt med oss.

KLAGER: Pressens Faglige Utvalg (PFU) er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforb­und, som behandler klager mot pressen i presseetis­ke spørsmål. Adr.: Pressens Faglige Utvalg (PFU), Rådhusgt. 17, PB 46 Sentrum, 0101 Oslo.

 ?? FOTO: SNØHETTA ?? Jeg gleder meg stort til å spasere langs kanalen, og føle den ro og velvaere den kan gi, skriver August Kjerland.
FOTO: SNØHETTA Jeg gleder meg stort til å spasere langs kanalen, og føle den ro og velvaere den kan gi, skriver August Kjerland.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway