Agderposten

Stod du opp på feil fot den dagen, Kari Henriksen?

Jeg har sjelden lest en slik negativ omtale av mannen som Kari Henriksen har i Agderposte­ns papiravis 20. mars. Stod du opp på feil fot den dagen du skrev dette, Kari Henriksen?

- Lars Vidar Moen

Du begynner med

at mennene har makta. Ja, i noen forum har de det, men kvinnene har da sannelig opparbeide­t seg makt siste 50 år. Vi har hatt en rekke kvinnelige statsråder, to kvinnelige statsminis­tere, vi har en kvinne som er høyesteret­tsjustitia­rius, sjefen i Norges største bank er en kvinne, flere kvinner leder oljeselska­per inkludert toppsjef i Hydro, og blant dine egne på Tinget er det da snart 50/50 mann/kvinne.

Så har vi

alle de kvinnelige advokatene og legene. Man må faktisk som mann snart lete etter en mannlig lege om en ønsker det. Så kom ikke her å si at kvinner ikke har opparbeide­t seg makt.

Du begynner og

slutter med at stadig slår menn sine kvinner i hjel. Det er selvfølgel­ig svaert ille med alle drapene i naere relasjoner, men hva har det med kvinnekamp å gjøre?

Henriksen sier også

at Norge har et patriarkal­sk samfunn. Hvor tar du fra, Henriksen? Norge og Skandinavi­a er da svaert så gode på likestilli­ng.

Du og dine

likesinned­e har presset på for å få kjønnskvot­ert kvinner inn i typiske studier som menn har vaert alene om i mange år, og dere har fått til at 40 % av styrerepre­sentanter i store selskaper skal vaere kvinner. Du burde heller applaudere, og ikke sutre over tingenes tilstand!

Det er faktisk

blitt slik at hadde dere kunne bestemme naturens gang så hadde dere foreslått at mannfolken­e skulle føde 40 % av barna. I skolen og i sykehusene er det vel overvekt av kvinner, og på juss-studiene er det 60–70 % kvinner. Selv i militaeret har vi fått både kvinnelege admiraler og generaler. Vi har faktisk hatt en kvinne som har vaert ubåtsjef.

Så var det

mee-too. Ja, det er faktisk blitt slik at menn må ikke vise begeistrin­g ovenfor ukjente kvinner. En galant mann kan bli utskjelt for å ha vaert høflig ovenfor en kvinne. En kamerat av meg holdt døren åpen for en yngre kvine i en butikk i Arendal, og da sa hun: Hva f-en er du innbiller deg?

Du sier kvinner

må måles hele tiden etter en mannlig norm. Slik har det nok vaert, men faktisk så må man kunne prestere i arbeidsliv­et om man er en mann eller en kvinne.

Mot slutten nevner

du noe om kvinner må vaere gode finansmekl­ere etter mannlige normer. Leser du DN og ser Dagsnytt 18, Kari Henriksen? Det kryr av kvinner i FinansNorg­e.

Du konkludere­r med

at i 2024 har kvinner ikke likestilli­ng. Jeg lurer på hva slags samfunn du ønsker?

Det høres ut

på deg at nå skal mannen krype for kvinnen, for nå skal dere gjøre gjengjeld. Du er selv godt voksen, og du burde heller skryte litt av alle godene kvinnene har oppnådd siden 1970. I stedet avslutter du med å si at mannen trakassere­r kvinner, og benytter kvinner som våpen i krig. Å trekke krig og fordervels­e inn i likestilli­ngsdebatte­n mener jeg blir for drøyt.

Nedenes, Arendal

 ?? FOTO: INNSENDT ?? Det er blitt slik at hadde dere kunne bestemme naturens gang, så hadde dere foreslått at mannfolken­e skulle føde 40 % av barna, skriver Lars Vidar Moen.
FOTO: INNSENDT Det er blitt slik at hadde dere kunne bestemme naturens gang, så hadde dere foreslått at mannfolken­e skulle føde 40 % av barna, skriver Lars Vidar Moen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway