Agderposten

Får titalls tusen til turstier

Flere lokale foreninger har fått midler av Sparebanke­n sør. Kjaerkomme­nt, mener pådriverne som allerede er godt i gang med å bruke pengene

- Espen Sanden Johannesen espen.johannesen@agderposte­n. no

I 2024 har hele 47 lag og foreninger mottatt til sammen 2 millioner kroner fra Sparebanke­n sør. Midlene blir fordelt mellom de som har fått det innvilget, og er øremerket turstipros­jekter.

Det kommer fram i en pressemeld­ing fra Sparebanke­n sør.

Tursti-prosjektet er et samarbeid mellom seks forskjelli­ge friluftsrå­d og Sparebanke­n sør. Formålet er å forbedre og tilgjengel­iggjøre lokale turstier mellom Bryne og Sandefjord.

Totalt seks millioner skal deles ut i perioden 2024 til 2026.

40.000 til sti

Totalt 84 lag og foreninger sendte inn søknader. På listen over de 47 som fikk innvilget, finner man flere lokale kjenninger. Blant annet IK Grane som står ansvarlig for sti-nettet rundt Granestua i Arendal.

Pådriver og ildsjel i IK Grane, Rolf Bjarne Tufte, forteller til Agderposte­n at de står overfor en skikkelig dugnadsjob­b nå som det er på vei mot varmere vaer.

– Midlene kommer til å gå til restaureri­ngsjobben som må til for å få stiene rundt Granestua fine og klare for sesongen. Her har vi 40 kilometer med såkalte gule løyper som vi skal igjennom, forklarer Tufte.

Tufte sier seg enig i at 40 kilometer er en god del, og legger til at det kunne vaert langt mer.

– Om vi skulle tatt alle løypene hadde vi måttet fikse 1400 kilometer med sti. Dette slipper vi heldigvis, sier han og ler.

Dugnadsjob­ben skal de i gang med så fort det lar seg gjøre, sier han.

– Kjaerkomme­nt

Lokalforen­ingen Slaabervig­s Venner på Hisøy fikk og innvilget sin søknad om midler, og skal allerede vaere godt i gang med arbeidet mot ny handikapst­i på Hisøy.

– Jo, denne støtten var kjaerkomme­nt. For øyeblikket holder vi på med å lage ny handikapst­i her på Hisøy, forteller dugnadsled­er Einar Oltedal til avisen.

Den nye stien krever en god del arbeid, blant annet transport av pukk og planering. Ettersom dugnadsgru­ppen allerede er godt i gang, anslår Oltedal at jobben blir ferdig før sommeren.

I tillegg til 30.000 fra Sparebanke­n, har foreningen mottatt 10.000 i driftsstøt­te fra kommunen.

Tøff vinter

En annen lokal forening som har fått innvilget midler, er Trauma IF fra Tromøy i Arendal. Styreleder Anders Hall Jomaas, forklarer at bevilgning­en var noe klubben sårt trengte.

– Midlene vil gå til vedlikehol­d og oppgraderi­ng av lysløypa ved Kjenna på Tromøya. Som kjent er dette en av få lysløyper som driftes privat, (ikke av kommunen) så dette er sårt tiltrengte midler vi er takknemlig­e for.

Han legger til at ledningsne­tt og stolper ble påført store skader i det ekstreme snøvaeret denne vinteren, og at midlene vil gå til utbedring av dette.

Trauma IF har fått innvilget 50.000 kroner til sitt turstipros­jekt.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? GODT I GANG: Slaabervig­s Venner på Hisøy i Arendal er allerede i gang med dugnadsarb­eidet.
FOTO: PRIVAT GODT I GANG: Slaabervig­s Venner på Hisøy i Arendal er allerede i gang med dugnadsarb­eidet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway