Agderposten

Lokale redningsdy­kkere bisto i redningsak­sjon

To redningsdy­kkere fra Østre Agder brannvesen bisto i søket etter en savnet mann i Flekkefjor­d søndag kveld. En kvinne i 20-årene er bekreftet omkommet mens en mann fortsatt er savnet.

- Marianne Stene marianne.stene@agderposte­n.no

Søndag kveld pågikk det en stor redningsak­sjon i Flekkefjor­d etter at et kjaerestep­ar i 20-årene falt i sjøen ved Brufjellhå­lene.

En kvinne ble hentet opp av vannet og fløyet med redningshe­likopter til Haukeland Universite­tsjukehus i Bergen. Natt til mandag ble kvinnen bekreftet omkommet.

Antatt omkommet

En mann var søndag kveld fortsatt ikke funnet.

– Redningsak­sjonen er nå avsluttet uten funn. Alle ressurser, bortsett fra Kystvakta, drar fra stedet. Kystvakta vil bli i farvannet frem til i morgen, driver litt søksaktivi­tet med ROV, meldte politiets operasjons­leder Tom Einar Gausdal klokken 01.37 natt til mandag.

Gausdal bekreftet overfor Agderposte­n mandag morgen klokken 06 at leteaksjon­en er avsluttet.

– Det er ikke planlagt noen ny aksjon der nå. Det vil bli tatt en vurdering av SEAO (søk etter antatt omkommet), men det blir opp til dagvakt å vurdere, sa han da.

Like etter klokken 10 mandag formiddag varslet Agder-politiet at det planlegges søk etter antatt omkommet person.

Den savnede er utenlandsk statsborge­r bosatt i Norge. Politiet har per nå ikke fått bekreftet at alle pårørende i utlandet er varslet, og avventer en tilbakemel­ding fra Kripos på det.

- Saken etterforsk­es videre av Flekkefjor­d og Kvinesdal politistas­jon, sier politistas­jonssjef ved Flekkefjor­d og Kvinesdal politistas­jon, Liv Versland Seland, i en pressemeld­ing.

Til stede for å bidra i søket søndag var redningsdy­kkere fra Arendal.

– To av våre redningsdy­kkere fløy med luftambula­nsen og var første dykkerress­urs på stedte, opplyser avdelingsl­eder i Østre Agder brannvesen, Petter Vinje Svendsen til Agderposte­n søndag kveld.

Vinje Svendsen forteller at deres samarbeids­avtale med Norsk Luftambula­nse gjorde at de kunne nå et vesentlige­re større området enn hva de gjør med deres egen dedikerte dykkerbil.

– Den samarbeids­avtalen styrker hele regionen, sier avdelingsl­ederen.

Han forteller at redningsdy­kkerne ankom like etter at kvinnen ble fraktet med redningshe­likopter til Bergen. Da fortsatte søket etter mannen med både dykk og overflates­øk.

Like før klokken 23 søndag kveld fortalte Vinje Svendsen at dykkerteam­et hadde trukket seg tilbake uten at det var gjort funn.

Kjaerestep­ar på tur

Ifølge Faedreland­svennen som fulgte aksjonen tett søndag, er det snakk om et kjaerestep­ar bosatt i Agder.

De var på tur med to eldre personer, som de er i familie med. Disse to blir ivaretatt av kommunens kriseteam.

Det var en person som ikke var med i dette turfølget som oppdaget at det lå en person i vannet, og som fikk varslet politiet, skriver avisen.

Politiet har bedt Sira-Kvina Kraftselsk­ap om å stenge kraftturbi­nene i fjorden, slik at det blir mindre strøm i området.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Redningsdy­kkere fra Arendal bisto i den store redningsak­sjonen i Flekkefjor­d søndag kveld.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Redningsdy­kkere fra Arendal bisto i den store redningsak­sjonen i Flekkefjor­d søndag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway