Agderposten

Nådde milepael da de knuste tabelljumb­oen

ØIF Arendal hadde få problemer mot Viking TIF søndag. Arendalitt­ene vant hele 40-28.

- Marius Gundersen magu@agderposte­n.no

Dermed fikk rødtrøyene revansjert det sure 33-36-tapet i høst.

– Jeg er veldig glad for at vi vant. Målet vårt var å gjøre opp for tapet vårt mot de tidligere i sesongen, sier Dagur Gautason til Agderposte­n.

Gautason var storspilte og scoret åtte mål i første omgang. Det var nok til at han ble kåret til banens beste.

– Jeg følte meg fantastisk i dag. Vi fikk mange kontringer og det passer meg bra, forteller islendinge­n, som ble sittende på benken hele andre omgang.

Leverte festhåndba­ll

ØIF visste at en seier mot tabelljumb­o Viking TIF fra Bergen søndag ville sørge for at

Kristijan Jurisic, Ivan Eres, Adrian Gjeisklid Evensen 2, Josip Vidovic, Mario Matic 3, Sondre Gjerdalen 3, Vemund Norheim Ask 3, Dagur Gautason 8, Mathias Wahlstrøm 1, Jørg William Fiala Gjermundne­s 1, Birk Hermann Inselseth 3, Mathias Rohde Larson 9, Aksel Andre Strupstad 3, Sebastian Løvlie Simonsen 3, Arni Bergur Sigurbergs­son, Sander Løvlie Simonsen 1.

bronsemeda­ljen var så godt som i lommen på spillerne.

Og ØIF-spillerne leverte virkelig varene og vant til slutt 40–28.

– Det var veldig solid. De gjør virkelig jobben i dag. Det var fantastisk deilig at vi var på fra start til slutt, oppsummere­r ØIF-trener Heine Jensen ovenfor Agderposte­n.

Dette er faktisk første gangen at ØIF scorer 40 mål i en tellende kamp denne sesongen.

– Jeg syns det i store perioder at det offensive spillet vårt er veldig bra i dag. De var påskrudd

og det gjorde at Viking ikke hadde noen sjans i dag, sier dansken.

Seieren gjør at arendalitt­ene leder med tre poeng på Drammen med to kamper igjen.

ØIF hadde muligheten til å sikre bronsen søndag kveld, men da måtte Baekkelage­t ha vunnet mot Drammen. Det hadde Jensen lite tro på at kom til å skje etter seieren mot Viking TIF.

– Jeg går ut ifra at Drammen vinner og at vi trenger én seier til, sa ØIF-treneren om den kampen.

Drammen vant til slutt 31–

28 over Baekkelage­t.

Slik var kampen

ØIF fikk en noe treg start og etter fem minutter ledet gjestene noe overrasken­de 4–2.

Men derifra og ut skulle det handle om hjemmelage­t.

Anført av Gautason, som herjet på kanten, kjørte ØIF over tabelljumb­oen. Islendinge­n scoret sitt åttende mål i den førsteomga­ngen da han sørget for at stillingen var 19– 10 fem minutter før pause.

ØIF økte ledelsen ytterliger­e inn mot pause og gikk til pause med en timåls ledelse.

Tok vare på sjansen

I den andre omgangen fikk blant annet ungguttene Sebastian Løvlie Simonsen (19) og Vemund Norheim Ask (18) sjansen fra start.

De bidro til at ØIF fortsatte å kjøre over tabelljumb­oen fra Bergen og at andreomgan­gen bare ble en ren parademars­j inn mot seier.

Begge to scoret tre mål hver. – De får vist glimtvis hva de kan, så var det selvfølgel­ig noen ting som ikke var like bra. Noe som er helt naturlig, siden de ikke har så mye erfaring fra dette nivået. Det var en god mulighet for dem og jeg syns de griper den godt, mener Jensen.

– Det var veldig gøy og veldig deilig å endelig få noen minutter og vist hva jeg kan, sier Simonsen til Agderposte­n.

Det endte til slutt med en overlegen 40–28-seier til ØIF.

Nå venter det en liten påskeferie, før ØIF spiller sin nest siste seriekamp onsdag 3. april. Da kommer Haslum på besøk i Sør Amfi.

?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? STORSPILTE: Dagur Gautason scoret åtte mål i førsteomga­ngen. Han ble kåret til ØIFs beste spiller.