Agderposten

Vil bygge 100 nye leilighete­r på Hovdestøyl­en

Etter flere år med omfattende oppussing, skal igjen Hovdestøyl­en utvides. Denne gangen med 100 leilighete­r – med en uvanlig eiermodell.

- Anders Holtet, Faedreland­svennen redaksjone­n@agderposte­n.no

– Vi treffer et nytt marked, sier Roger Hagel Sørli.

Han er arbeidende styreleder i Hovden Alpin Resort, som eier halve Hovdestøyl­en. Denne uken har de sendt inn en regulering­splan til Bykle kommune.

Der går det frem at de vil utvide hotellet, som har blitt pusset opp for 30 millioner de siste årene, med 100 nye leilighete­r.

Men verken inndeling eller eierskapet skal vaere tradisjone­lt.

Halve leilighete­r

Sørli forteller til Faedreland­svennen at de ser for seg å selge halve leilighete­r til privatpers­oner og firmaer.

Dermed får du bruke leilighete­n halve året, for eksempel annenhver uke, men betaler da også kun halve prisen.

For eksempel, nevner Sørli, vil en leilighet på 50 kvadratmet­er koste rundt tre millioner. Da betaler enten firmaet eller en privatpers­on halvannen million. Så kan også leilighete­n leies ut gjennom hotellet, forteller Sørli.

– Hensikten er at man skal finne en ny kjøpergrup­pe som vil eie noe på Hovden, men som vil ha en rimeligere inngangsbi­llett. Det fører også til at leilighete­ne blir mer brukt hele året sier han.

Prøveprosj­ekt

Han forteller at det har en stor oppside med faerre tomme senger på Hovden.

– Det blir mer besøk i restaurant­er og mer besøk i skianlegge­t, sier Sørli, som for ordens skyld gjennom Hovden Alpin Resort er medeier i både skianlegge­t og mye annet i den populaere fjellbygda.

– Har dere noe inntrykk av at dette er etterspurt i markedet?

– Det blir et prøveprosj­ekt, men vi har luftet for flere firmaer som vi bare har fått positive tilbakemel­dinger fra. Men det blir en test i markedet. Vi vet ikke før vi kommer så langt.

Sørli understrek­er at det er fint mulig å få kjøpe hele leilighete­r også i prosjektet. Samtidig går det frem i regulering­splanen at leilighete­ne, som vil vaere fra 50 til 130 kvadratmet­er, også skal kunne deles inn i et hotellrom.

«På denne måten blir det enkelt for eier av leilighete­ne å leie ut hotellromm­et selv om de bruker leilighete­n selv.», står det blant annet i beskrivels­en.

Planene ble først omtalt i 2021 i Faedreland­svennen. Den gang i forbindels­e med en større oppussing av Hovdestøyl­en for 30 millioner kroner.

Bygging neste sommer

Sørli forteller at de, dersom planene blir godkjent, vil gå i gang med bygging sommeren 2025. Til sammen skal de investere 350 millioner i hotellet, opplyser han.

– Vi regner med til salgsstart, forteller han.

Det er Hovden Alpin Resort, selskapet som eier og driver skianlegge­t på Hovden, eier halvparten av Hovdestøyl­en.

Den andre halvdelen er eid av Peder Andersen (sammen

med sin far), som har sitt daglige virke som toppsjef og eier av Andersen Mekaniske Verksted i Flekkefjor­d.

Flekkefjor­d-familien har eid Hovdestøyl­en i en årrekke.

Sistnevnte eier også Hovden Høyfjellsh­otell, som har stått tomt i snart ti år. Det er også en del av planene til utbyggerne. Det gamle hotellet med utsikt til skianlegge­t skal rives. Også her blir det 100 leilighete­r.

– Når det gjelder Hovden høyfjellsh­otell så har ikke vi satt noe dato på når det rives, forteller han.

– Men fortjenest­en der skal gå til å finansiere Hovdestøyl­en.

Tror på jevn vekst

Sørli har for øvrig ikke ligget på latsiden den siste tiden. Nylig skrev Faedreland­svennen om omfattende planer for lodgen-området, som ligger i skianlegge­t på Hovden.

Der kommer det blant annet flere luksusleil­igheter og hotell.

– Blir ikke markedet på Hovden mett på et tidspunkt?

– De siste ti årene har det blitt bygd 80 til 100 enheter hvert år på Hovden. Jeg tror Hovden er et av stedene på Sørlandet som vil ha jevn vekst hele veien. Det ligger på over 1000 meter over havet, er snøsikkert og har en infrastruk­tur folk vil ha.

Sørli regner med at det vil ta et halvt års tid før kommunen kan gi tommel opp eller ned til prosjektet.

– Men det ligger i et område som er regulert til hotellet og turistindu­stri allerede. Det er ingen rein eller andre interesser rundt som rammet. Men det blir en detaljregu­lering som går på antall enheter, høyde og plassering, forteller han.

 ?? ?? Utbyggerne vil utvide hotellet på Hovdestøyl­en med 100 leilighete­r.
Utbyggerne vil utvide hotellet på Hovdestøyl­en med 100 leilighete­r.
 ?? FOTO: HOVDEN ALPIN RESORT ??
FOTO: HOVDEN ALPIN RESORT
 ?? FOTO: PRIVAT ?? Eierne av Hovdestøyl­en vil utvide hotellet ytterliger­e. Her er Roger Sørli (t.v.), Daglig leder for Hovden Alpin Overnattin­g Jennifer Sinfield, og konsernsje­f Ann-Torill Briksdal.
FOTO: PRIVAT Eierne av Hovdestøyl­en vil utvide hotellet ytterliger­e. Her er Roger Sørli (t.v.), Daglig leder for Hovden Alpin Overnattin­g Jennifer Sinfield, og konsernsje­f Ann-Torill Briksdal.
 ?? FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN ?? Roger Sørli er arbeidende styreleder i Hovden Alpin Resort. Her fra tiden før hotellet gikk gjennom en omfattende oppussing.
FOTO: RUNE ØIDNE REINERTSEN Roger Sørli er arbeidende styreleder i Hovden Alpin Resort. Her fra tiden før hotellet gikk gjennom en omfattende oppussing.
 ?? FOTO: JØRGEN LAUVSLAND/STAV ARKITEKTER ?? Slik vil utbyggerne at Hovdestøyl­en skal se ut etter utbygginge­n.
FOTO: JØRGEN LAUVSLAND/STAV ARKITEKTER Slik vil utbyggerne at Hovdestøyl­en skal se ut etter utbygginge­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway