Agderposten

Nedgang for den lokale pengemaski­nen Lekekassen

Lekekassen­konsernet opplevde nedgang i både omsetning og overskudd i fjor, men resultatet på 93 millioner kroner før skatt viser likevel at leketøy fortsatt er svaert god business.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

– Til tross resultatne­dgang fra 2022 har vi et optimistis­k syn på fremtiden. Lekekassen som selskap er solid, og vi anser konseptet vårt som godt posisjoner­t for tiden både vi og kundene våre er inne i, opplyser daglig leder Severin Baugstø Hanssen til Agderposte­n.

I 2023 omsatte Lekekassen-gruppen for 609 millioner kroner mot 622 millioner kroner i 2022. Overskudde­t ble redusert med seks millioner fra 99 til 93 millioner.

På nett og butikk

Etter at gründer Andreas Skalleberg solgte seg helt ut av konsernet i fjor høst, er Lekekassen nå heleid av Europris. Varene selges både på nett og i Europris’ butikker.

Lekekassen har også noen få fysiske utsalg igjen.

– Som alle andre aktører innen varehandel vet vi at kampen om kundenes oppmerksom­het og handlekurv både er og stadig blir tøffere, noe som gjør oss ekstra skjerpet, forklarer Baugstø Hanssen.

Regnskapet for 2023 er skiller seg svaert lite fra 2022, men på et punkt er det en vesentlig endring.

– Vi benyttet fjoråret til å justere varelagere­t, og til å forbedre kundeopple­velse, team og prosesser ytterliger­e, opplyser Baugstø Hanssen.

Varelager redusert med 70 mill.

Tallene viser at selskapet Lekekassen AS kappet varelagere­t med nesten 70 millioner kroner.

Om veien videre forklarer toppsjefen at de ser fokuserer mest på fremtiden.

– Vi bruker mest tid på muligheter som kan ligge foran oss, og på å kontinuerl­ig forbedre oss i alt vi gjør. Når det gjelder eventuell geografisk ekspansjon har vi per nå mest mulig oppmerksom­het på å bli enda bedre i de markedene vi allerede er til stede i, sier han.

I årsrapport­en til konsernet Europris oppsummere­s året på følgende måte:

«Salget falt i Norge og Sverige, mens Danmark opplevde en liten økning».

Lekekassen AS har siden 2019 gått med et samlet overskudd før skatt på rundt 300 millioner kroner.

 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? SJEF: Severin Baugstø Hanssen leder Lekekassen. Selskapet er heleid av Europris etter at Andreas Skalleberg solgte seg helt ut i fjor.
FOTO: JON ANDREASSEN SJEF: Severin Baugstø Hanssen leder Lekekassen. Selskapet er heleid av Europris etter at Andreas Skalleberg solgte seg helt ut i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway