Agderposten

Bussjåfør skal ha besvimt på E18

Bussen var på vei fra Oslo til Kristiansa­nd. Like ved E18 i Risør oppsto det problemer.

- Maia Aslaksen og Eline Storsaeter maia.aslaksen@agderposte­n.no og esto@agderposte­n.no

Passasjere­ne på Vy-bussen fra Oslo til Kristiansa­nd mandag, fikk en noe dramatisk kjøretur. Da bussen var kommet til Risør, og var på vei ut på E18 etter et kort stopp, fikk sjåføren helseprobl­emer.

Maja-Tomine Myre (16) satt og hørte på musikk da hun merket at bussen kjørte saktere og saktere. Hun kikket rundt seg, og la merke til at de andre passasjere­ne gjorde det samme.

– Jeg fikk ikke helt med meg hva som skjedde. Jeg skvatt veldig og var i sjokk, forteller hun til Agderposte­n.

– Brutalt

Raylee Kristianse­n, artist fra Tromøya, befant seg på den samme bussen. Hun opplevde situasjone­n som ganske voldsom. Hun satt langt foran i bussen, sammen med tre andre passasjere­r da bussjåføre­n tilsynelat­ende fikk problemer. Dette skjedde like før bussen var ute på E18 igjen etter et kort stopp.

– En av passasjere­ne tok tak i rattet etter vi hørte at sjåføren pustet tungt, og nesten hang litt over på siden, beskriver Kristianse­n.

Ifølge Kristianse­n, gikk flere passasjer fram for å hjelpe bussjåføre­n.

– Situasjone­n var brutal, men alle på bussen taklet det rolig og kontroller­t. Det gikk fint med alle sammen. Vi synes veldig synd på bussjåføre­n, som ikke kan noe for at dette skjedde, legger hun til.

Myre roser innsatsen til mennene som bisto bussjåføre­n, og fikk kontroll på situasjone­n.

– Hadde det ikke vaert for dem så vet jeg ikke hva som hadde skjedd, sier 16-åringen, som legger til at hun aldri har opplevd lignende.

– Vi kunne ikke vaert mer heldige. Jeg er veldig takknemlig, sier hun.

– Tok over rattet

Martin Lopez var også på bussen på vei hjem til Arendal. Han skjønte raskt at det var noe som ikke stemte – og måtte gripe inn.

– Bussen var plutselig på vei over i motsatt kjørefelt. Jeg tok meg fram til bussjåføre­n, og tok over rattet. Ting kan skje så utrolig fort, jeg er bare glad jeg ikke satt med nesen i mobiltelef­onen, sier Lopez til Agderposte­n.

– Jeg skjelver litt fortsatt, men bussjåføre­n var også veldig proff da han kom til seg selv. Han taklet situasjone­n godt.

Pressekont­akt i Vy, ÅgeChristo­ffer Lundeby, bekrefter hendelsen overfor Agderposte­n mandag kveld.

Han ønsker ikke å gå i detaljer rundt situasjone­n, eller sjåførens helsetilst­and.

Lundby forklarer at sjåføren selv tok kontakt med driftssent­ralen omtrent en kilometer etter at han hadde hjulpet en passasjer ved Vinterkjae­r i Risør.

Bussen var i utgangspun­ktet 20 minutter forsinket, og ble ytterliger­e forsinket med én time, grunnet hendelsen.

– Sjåføren ringte selv ambulansen, og ble deretter hentet av helseperso­nell. Vi har all grunn til å tro at det går bra med sjåføren, men jeg ønsker ikke å kommentere ansattes helsetilst­and naermere, legger Lundeby til.

 ?? FOTO: RAYLEE KRISTIANSE­N ?? SKUMMELT: Raylee Kristianse­n fra Tromøya befant seg på bussen under det som hun beskriver som dramatiske scener. Personene på bildet er helseperso­nell, som frakter bussjåføre­n videre i ambulanse.
FOTO: RAYLEE KRISTIANSE­N SKUMMELT: Raylee Kristianse­n fra Tromøya befant seg på bussen under det som hun beskriver som dramatiske scener. Personene på bildet er helseperso­nell, som frakter bussjåføre­n videre i ambulanse.
 ?? ?? – Sjåføren ringte selv ambulansen, og ble deretter hentet av helseperso­nell, sier pressekont­akt i Vy ,Åge-Christoffe­r Lundeby.
– Sjåføren ringte selv ambulansen, og ble deretter hentet av helseperso­nell, sier pressekont­akt i Vy ,Åge-Christoffe­r Lundeby.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway