Agderposten

– Fjoråret var nok det verste i mitt liv

Jon Ole Reinhardse­n (35) gjør seg klar for sin tredje sesong i Jerv. I dette intervjuet snakker han om opp- og nedturene han har kjent på i sin tid som daglig leder i klubben.

- Marius Gundersen marius.gundersen @agderposte­n.no

– Jeg tror det blir veldig spennende. Det er jo klart, sånn som det var i fjor, var det ikke veldig gøy. Det er nok det verste året i mitt liv på alle mulige måter, sier Jon Ole Reinhardse­n.

Agderposte­n treffer Jervs daglige leder på kontoret hans på Jerv-huset.

Han gjør seg klar til å ta fatt på sin tredje sesong som daglig leder i fotballklu­bben Jerv etter at han kom fra tilsvarend­e jobb i Grorud. De to foregående årene har endt med to nedrykk.

– Hva syns du om den jobben du har gjort?

– Når vi ikke lykkes og rykker ned til 2.divisjon, så er det mitt ansvar som daglig leder. Det er flere ting jeg kunne gjort bedre, men jeg har iallfall lagt inn alt jeg har av innsats og sjel i det. Totalt sett som klubb har vi vokst ganske mye, men jeg kan ikke sitte her og si at jeg har gjort en fantastisk jobb når vi er i 2. divisjon, svarer Reinhardse­n

Gikk høyt ut

Nedrykket fra Eliteserie­n kom ikke som noen overraskel­se. De ble dømt ned av samtlige fotballeks­perter, men fjorårets nedrykk fra 1. divisjon var et sjokk. Jerv var offensive før sesongen og davaerende Jerv-trener Arne Sandstø uttalte blant annet at han aldri hadde hatt en sterke Jerv-stall før.

Det endte med at Sandstø forlot Jerv til fordel for en jobb som førstelags­trener hos danske Midtjyllan­d etter halvspilt sesongen. Inn kom Eirik Kjønø og Jerv sank nedover på tabellen. Kristiansa­nderen fikk sparken og Lars Bohinen kom inn de tre siste serierunde­ne, men han klarte ikke å avverge at det ble et nedrykk til nivå tre i Norge.

– I Eliteserie­n var vi det laget med desidert lavest budsjett og hadde knapt noen spillere her i januar, i tillegg hadde vi økonomisk trøbbel. Jeg tror de fleste så for seg at det kunne vaere en vanskelig sesong. sier Reinhardse­n.

– Nedrykket i fjor opplevde vi som ganske tungt. Vi merket det også mentalt på spillerne at frykten for å tape kanskje var større enn lysten på å vinne, fortsetter han.

Samlet spillergru­ppe

Etter tapet mot Fredriksta­d i siste serierunde kom det også fram at det hadde det hadde vaert intern uro i klubben.

– Jeg opplever ikke noen dårlig stemning i klubben og jeg opplevde ikke at det var det i fjor heller, men at det var noen enkeltspil­lere på alaget som ikke bidro med positiv energi, forteller Reinhardse­n, som nå føler seg sikker på at de har en fin spillergru­ppe.

– Jeg føler det er en samlet gjeng som er veldig motivert til å slå tilbake etter det som skjedde i fjor, mener han.

Langt nede

Han er derimot klar på at det var et utfordrend­e år i fjor. Nedrykket ble klart etter 0–1-tapet for Fredriksta­d i siste serierunde, men 35-åringen husker den nest siste serierunde­n som verst.

– Kampen mot Fredriksta­d var grusom, men jeg syns nesten kampen mot Åsane var verre, minnes Jervs daglig leder.

– For når vi bommet på straffen der, og vi satt oss i en posisjon hvor vi måtte vinne borte mot et festklart Fredriksta­d, innså jeg at det kunne bli tøft. Derfor tok jeg uavgjort mot Åsane tyngre. Da var jeg langt nede, utdyper han.

Økonomisk opptur

Mens klubben har slitt litt sportslig etter inntreden til Reinhardse­n, har de levert noe helt annet på administra­sjonen.

– Økonomien er bedre enn noensinne. Vi har flere ansatte og større utviklings­avdeling. Vi klarte også én stjerne i akademikla­ssefiserin­gen, som vi er veldig stolte over. Vi er bedre på de fleste områder, bortsett fra at vi har rykket ned, sier Jervs daglige leder.

Og han har helt rett.

Før Jerv skulle spille i Eliteserie­n i 2022 lå klubben i rød sone og hadde en negativ egenkapita­l på 3,5 millioner. Nå har klubben en positiv egenkapita­l på 2,4 millioner og ligger i grønn sone.

– På mange måter har vi tatt et steg i riktig retning, men det nedrykket setter oss selvfølgel­ig tilbake. Det er ikke bare å trykke på en knapp for å rykke opp igjen heller. Vi vet at det kommer til å bli tøft, forteller 35-åringen.

Tenker ikke på opprykk

Og nettopp det er klart.

Før årets sesong har Jerv hentet inn flere forsterkni­nger med erfaring fra Eliteserie­n og 1. divisjon. Dermed har gultrøyene fått et stort favorittst­empel på seg i sin avdeling. Uten at det bekymrer Reinhardse­n.

– Det høres sikkert rart ut, men vi har egentlig veldig lite fokus på opprykk. Vi har ikke satt oss noe mål om at vi må rykke opp. Vi skal utvikle oss og bli bedre. Hvis vi klarer å utvikle oss så kommer prestasjon­ene, og hvis prestasjon­ene er gode så kommer poengene, forteller den daglig lederen.

– Jeg syns laget ser bra ut og

trenerteam­et er bra. Jeg tror det her kan bli et veldig bra år, slår han fast.

Pappaperm

Det blir derimot ikke bare fotballen Reinhardse­n skal ha fokus på i år.

I fjor ble han pappa for anre gang. Det betyr at han 1. mai skal ut i pappaperm. Der skal han vaere til langt ut i august. Det betyr at styreleder Øyvind Johannesse­n vil ta seg av mange av oppgavene hans i mellomtide­n.

– Jeg er veldig spent på om jeg klarer det. Jeg kommer til å jobbe én dag i uken, i utgangspun­ktet. Men jeg er veldig dårlig på å legge ting fra meg. Jeg er spent på hvordan det kommer til å fungere, innrømmer 35-åringen.

– Samtidig syns jeg det er veldig flott at jeg kan få tid sammen med sønnen min, men om jeg klarer å la telefonen ligge er jeg veldig spent på, fortsetter han.

Jerv spiller sin siste treningska­mp lørdag 30. mars. Da er divisjonsk­ollega Fløy motstander på Levermyr. Kampen sendes direkte på agderposte­n.no.

Jerv serieåpner hjemme mot Ørn Horten lørdag 6. april.

 ?? ?? SER FRAMOVER: Fjoråret ga Jon Ole Reinhardse­n mye å tenke på. Nå ser han fram mot en ny sesong.
SER FRAMOVER: Fjoråret ga Jon Ole Reinhardse­n mye å tenke på. Nå ser han fram mot en ny sesong.
 ?? ??
 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? GRØNN SONE: Jerv har hatt en oppsving økonomisk etter at Reinhardse­n begynte som daglig leder i klubben.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN GRØNN SONE: Jerv har hatt en oppsving økonomisk etter at Reinhardse­n begynte som daglig leder i klubben.
 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? SPENT: Reinhardse­n skal ut i pappaperm i mai. Selv om han ser fram til mer tid med sønnen sin, så er han spent på hvordan det skal gå.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN SPENT: Reinhardse­n skal ut i pappaperm i mai. Selv om han ser fram til mer tid med sønnen sin, så er han spent på hvordan det skal gå.
 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? TUNGT: Reinhardse­n var tydelig preget etter at nedrykket til 2. divisjon var et faktum.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN TUNGT: Reinhardse­n var tydelig preget etter at nedrykket til 2. divisjon var et faktum.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway