Agderposten

Oppstandel­sens time

-

Et glassmaler­i i München fremstille­r Jesus i det han stiger ut av klippegrav­en. Hans ansikt baerer preg av jernhard besluttsom­het. Det er et bilde av Livets Herre som stiger fram. Han har vridd det siste våpenet ut av djevelens hånd, oppstandel­sens time er et faktum. Hele 104 ganger omtales oppstanden­s i det nye Testamente­t. Det betyr at han er Herre. Oppstandel­sen er en hjørnestei­n i den kristne tro. Det betyr også at Jesus er her. Vi levere sammen med han i troens verden hver dag. Men det viser oss også at Jesus gir oss håp for fremtiden og at døden ikke er det siste. Vi har utsikt over evigheten, med oppstandel­se og evig liv.

God påske!

Sven Olav Øverland

Arendal Misjonskir­ke Tlf.: 913 60 343

DAGENS BIBELORD Markus 14,3-11

Jesus var i Betania hos Simon 3 den spedalske. Mens de lå til bords, kom det inn en kvinne med en alabastkru­kke med ekte og kostbar nardussalv­e. Hun brøt krukken og helte salven ut over hodet hans. Noen som var der, 4 sa forarget til hverandre: «Hva skal denne sløsingen med salve vaere godt for? Salven kunne 5 vaert solgt for mer enn tre hundre denarer og pengene gitt til de fattige.» Og de snakket strengt til henne. Men Jesus sa: 6 «La henne vaere! Hvorfor plager dere henne? Hun har gjort en god gjerning mot meg. De fattige 7 har dere alltid hos dere, og dem kan dere gjøre godt imot så ofte dere vil, men meg har dere ikke alltid. Hun gjorde det hun 8 kunne. Hun har på forhånd salvet kroppen min til gravferden. Sannelig, 9 jeg sier dere: Overalt i verden hvor evangeliet blir forkynt, skal også det hun gjorde, fortelles til minne om henne.» Men 10 Judas Iskariot, en av de tolv, gikk til overpreste­ne og tilbød seg å utlevere Jesus. De ble glade da 11 de hørte det, og lovet å gi ham penger. Fra da av søkte han en anledning til å forråde ham.

BURSDAGER 80 ÅR Dag Eriksen

Tusen gratulasjo­ner til deg, sprudlende, tørrvittig­e, plystrende og omsorgsful­le 80-åring som aldri gir seg! Klemmer fra barn, svigerbarn og barnebarn - og kona.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway