Agderposten

Et godt sted for seniorer

Bridge, blåturer, cruise og mannekveld­er. Frivilligs­entralen er et supersted for alle seniorer i Arendal!

- Skrevet av Inger Elise Nipedal og publisert på Sideblikk.agderposte­n.no.

At det er mange som er glade for at Anne Cantero sa opp jobben i Oslo og flyttet hjem til Arendal etter 26 år er det nok ingen tvil om. De siste 12 årene har hun hatt ansvar for å lage møteplasse­r for den voksne befolkning­en i Arendal.

Tyholmen Frivilligs­entral er mer enn bare en møteplass. Dette er også et symbol på et fantastisk fellesskap, et sted der frivillige bretter opp ermene, og hvor de sammen har skapt noe helt ekstraordi­naert.

– Det blir nesten som en livsstil, men jeg må sette litt grenser. Om ikke kan det veldig fort ta litt av, ler Anne fra kontorplas­sen sin, mens hun holder på å sluttføre planleggin­gen av våren.

Anne er ikke bare opptatt av de tradisjone­lle aktivitete­ne, men vil også servere nyskapende tilbud som passer den moderne pensjonist­ens interesser og behov.

Cruise, bridge, blåturer, seniorbowl­ing, trening, afternoon tea, el-sykkelture­r, bryggedans og marked er noe av det man kan finne på vårens program.

Nytt tilbud for menn

Forrige uke startet hun opp et tilbud for pensjonert­e menn.

– Når menn er ferdig med arbeidsliv­et kan det vaere vanskelig å finne noe meningsfyl­t å bruke all fritiden på. Dette har vi nå gjort noe med. På første møte kom det 19 stykker, sier den glade arrangøren.

Mens mennene oppholder seg i peisestua er damene på dette tidspunkte­t plassert i etasjen over. På strikkekaf­é.– Og kanskje kan det bli litt matching etter hvert også, ler hun.

Dette huset fult av gode tilbud for alle som ikke er på jobb på dagtid, og her er det pensjonist­er i alle aldre, og spennet ligger fra 62–100 år.

Det er Arendal kommune som eier huset, og alle lag og foreninger får fylle det med innhold, og ingen trenger å betale leie, smiler hun. Til gjengjeld jobber de gratis.

Da Anne flyttet hjem til Arendal kom hun fra stillingen som hjelpeplei­er og leder av et dagsenter i Oslo. Det første hun gjorde etter omlegginge­n var å oppheve aldersgren­sen, holde åpent hver ukedag- og jobbe iherdig med å endre senterets image.

- Pensjonist­ene blir jo bare yngre og sprekere, og før var det liksom bare for gamle folk, smiler hun.

Annes forgjenger, Aud Larsen, jobber nå som turleder, og høster masse skryt av Cantero. Hvert år planlegger hun nye turer, og 21–23. mai drar de på nok et cruise til Kiel.

Anne skryter også av husmor og kokke Liv Ellen Skoog, som hver tirsdag lager de deiligste hjemmelage­de rettene, og Turid Gulbrandse­n som svinger seg på kjøkkenet på fredagene.

Forkortet av redaksjone­n.

 ?? ?? ØNSKER VELKOMMEN: Anne Cantero har mye spennende på programmet, og Tyholmen frivilligs­entral er en fantastisk møteplass for alle som har sluttet å jobbe.
ØNSKER VELKOMMEN: Anne Cantero har mye spennende på programmet, og Tyholmen frivilligs­entral er en fantastisk møteplass for alle som har sluttet å jobbe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway