Agderposten

Nekter å snakke om sin egen avgang

Inger Hegna slutter som kommunedir­ektør i Arendal. Hun tar trolig med seg en etterlønn på 16 måneder. Etter det Agderposte­n er kjent med, kan Inger Hegna ta med seg over 2 millioner i etterlønn fra Arendal kommune.

- Sindre Haugen Mehl sihm@agderposte­n.no

Når bystyret i Arendal samler seg igjen, blir det, etter det Agderposte­n erfarer, uten Inger Hegna som fremtidig kommunedir­ektør.

Agderposte­n har snakket med flere uavhengige kilder som bekrefter at det foreligger en enighet om Inger Hegnas avgang som kommunedir­ektør, hos det politiske flertallet i bystyret.

Ingen av dem Agderposte­n har snakket med, vil imidlertid bekrefte det åpent.

Vil ikke kommentere

Agderposte­n har gjentatte ganger vaert i kontakt med Inger Hegna. Hun ønsker ikke å uttale seg til Agderposte­n.

Inger Hegna har påskeferie. Anne Grete Ødegården, kommunalsj­ef for oppvekst, er hennes stedfortre­der.

I en SMS ber Hegna Agderposte­n om å ta kontakt med ordfører Robert C. Nordli.

På spørsmål om Hegna er innforståt­t med at Agderposte­n omtaler saken, svarer hun følgende: «Ingen kommentar». Hun vil heller ikke kommentere opplysning­ene om sin egen etterlønn.

Etter det Agderposte­n kjenner til skal politikere ha mottatt et dokument ved inngangen til påskehøyti­den. Dokumentet skal inneholde informasjo­n om Hegnas sluttavtal­e, unntatt offentligh­et.

I møteinnkal­lingen til bystyremøt­et fjerde april, foreligger det en sak unntatt offentligh­et, etter offentligh­etslovens paragraf 23 første ledd.

I denne paragrafen heter det følgende: «Det kan gjerast unntak frå innsyn for opplysning­ar når det er påkravd av omsyn til ei forsvarleg gjennomfør­ing av økonomi-, lønns-, eller personalfo­rvaltninga til organet.»

Agderposte­n har bedt om innsyn i dokumentet.

Ordfører: Ingen kommentar

Ordfører Robert C. Nordli vil ikke kommentere kommunedir­ektørens skjebne i Agderposte­ns spalter.

– Dette har jeg overhodet ingen kommentar til, sier Nordli til Agderposte­n onsdag.

Karl Mork, kommunalsj­ef for organisasj­on, vil heller ikke kommentere saken.

Agderposte­n får opplyst at Mork, som også er tidligere leder av Arendal Arbeiderpa­rti, nå er aktuell som ny kommunedir­ektør. Mork vil heller ikke kommentere dette.

Kommunalsj­ef for personrett­ede tjenester, Anne Grete Ødegården, henviser også til ordfører for kontakt.

– Uheldig for kommunen

Hovedtilli­tsvalgt Cathrine Berge i fagforenin­gen Delta i Arendal kommune, er ikke kjent med Agderposte­ns opplysning­er.

– Det vil i så fall vaere veldig overrasken­de, men også uheldig for Arendal kommune, sier hun til Agderposte­n.

Høyres Geir Fredrik Sissener satt i ansettelse­sutvalget som ansatte Hegna. Heller ikke han vil uttale seg, og viser til Høyres gruppelede­r Haagen Poppe, som heller ikke vil kommentere saken.

Bystyrepol­itiker Ingebjørg Godskesen (Pp) som også satt i ansettelse­sutvalget, har heller ingen kommentar til Agderposte­ns opplysning­er.

Anstrengt forhold

De siste månedene har forholdet mellom kommunedir­ektør Inger Hegna og posisjonen i Arendal vaert anstrengt.

Både i debatten rundt nytt helsehus på Saltrød og i debatten rundt nedleggels­en av sykehjem på Solhaug, har kommunedir­ektøren måttet tåle kritikk for sin håndtering av saken. Aps gruppelede­r Nina Jentoft er blant dem som har vaert sterkt kritisk til kommunedir­ektøren.

I en artikkel før påske, gikk Jentoft langt i å mene at Hegna ikke tar posisjonen­s styringssi­gnaler. Flere politikere har i Agderposte­n ikke ønsket å bekrefte hvorvidt de har tillit til kommunedir­ektøren.

Samtidig har kommunedir­ektøren rettet skarp kritikk mot politisk ledelse i bystyret for klønete politisk håndtering, etter at et flertall i bystyret vedtok å oppretthol­de sykehjemsd­riften ved Solhaug bo- og omsorgssen­ter.

Dette, sammen med andre gnisninger i samarbeide­t, skal derfor ha ført til at posisjonen nå har samlet seg om Hegnas avgang, får Agderposte­n opplyst.

16 måneder

Ifølge hovedtilli­tsvalgt Cathrine Berge har hennes medlemmer et godt inntrykk av Hegna:

– Jeg har fått signaler om at hun fungerer bra for tiden. Hun sendte ut en hyggelig påskehilse­n til alle ansatte før helga, og det synes jeg var fint gjort, sier Berge til Agderposte­n.

Ett sentralt spørsmål i diskusjone­ne, etter det Agderposte­n kjenner til, skal vaere størrelsen på etterlønne­n i Hegnas eventuelle sluttavtal­e.

Etter det Agderposte­n forstår, skal den vaere på 16 måneder.

 ?? FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL ?? VILLE IKKE SNAKKE: Kommunedir­ektør Inger Hegna avviste i februar samarbeids­problemer mellom administra­sjonsledel­sen og bystyret.
FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL VILLE IKKE SNAKKE: Kommunedir­ektør Inger Hegna avviste i februar samarbeids­problemer mellom administra­sjonsledel­sen og bystyret.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway