Agderposten

Arbeiderpa­rtiet har «forlatt» Kilsund

Arbeiderpa­rtiet (AP) har hatt ordføreren og styrt Arendal de 8 siste årene. Og hva har de egentlig gjort for å styrke Kilsund annet enn å beskylde andre for ikke å gjøre noe?

-

For ca. 10 år siden var det fremdeles aktuelt å utvikle flere boligfelt rundt Kilsund, slik som leilighets­bygg på Svartnes og eneboliger både i Lønvik, på Flatfjell og på området innenfor Ulvika. Flere utbyggere hadde både ønsker og planer om å utvikle egne eiendommer. Noen var sågar allerede regulert til boligfelt. Det lå til rette for mange flere helårsboli­ger i Kilsund!

På denne tiden var det også nedsatt et politisk utvalg med formål å skape vekst øst i Arendal. Kommunens planavdeli­ng har i ettertid også arrangert folkemøter i Kilsund med idéskapnin­g for vekst og utvikling. Alle politikern­e i Arendal er generelt opptatt av å styrke hele kommunen, selv om noen røster på venstresid­en til stadighet både prøver å påberope seg et slags eierskap til Arendal øst og prøver å legge ansvaret for manglende utvikling over på høyresiden.

Ved rulleringe­n av kommunens arealplan i 2019 ble flere av de allerede regulerte boligfelte­ne fjernet og nye innspill ble avvist. Høyre mente at disse burde bestå med tanke på boligutvik­ling i fremtiden. Det ønsket ikke Arbeiderpa­rtiet! I dag gjør statlig arealpolit­ikk det så å si umulig å få lagt inn nye boligfelt i Kilsund-området, felt som Arbeiderpa­rtiet altså tok ut.

Arbeiderpa­rtiet (AP) har hatt ordføreren og styrt Arendal de 8 siste årene. Og hva har de egentlig gjort for å styrke Kilsund annet enn å beskylde andre for ikke å gjøre noe? Arbeiderpa­rtiet har «forlatt» Kilsund!

Jeg har all respekt for at mange synes Holmen-arkitektur­en ikke er stedsrikti­g og at silhuetter fra hytter bryter med naturen på Øytangen. Men om man ønsker utvikling og tilflyttin­g, ja da må man også åpne for mer moderne arkitektur.

Under Bystyrets møte 13. desember i fjor stemte AP nei til det allerede vedtatte hyttefelte­t på Øytangen. Et prosjekt som absolutt villa ha vaert med på å styrke Kilsund. AP ønsket ikke silhuetter fra sjøen eller at «hyttefolk» kunne se ned på eksisteren­de boliger. Men i neste setning ble det sagt at man i stedet kunne ha helårsboli­ger der! Hvor ble det av argumentet rundt silhuetter og innsyn? Og hvor ble det av den forutsigba­rheten som utbyggere trenger?

Sommerturi­sme skaper grunnlag for helårsakti­vitet. Flere fritidsbol­iger gir mer byggeaktiv­itet og butikkomse­tning. Selv om de fleste leilighete­ne på Holmen er fritidsbol­iger i dag, kan de raskt bli helårsboli­ger i fremtiden. I dag er de med på å sikre grunnlaget for naerbutikk og bensinstas­jon. AP skapte stor usikkerhet for utbyggeren av prosjektet gjennom deres vingling.

AP har stadig bystyrerep­resentante­r fra Kilsund. De har alle gått til valg på at man skal styrke Kilsund og partiet har hyppige stands der før valg. Men hva har de egentlig gjort for å styrke området mens de har satt med makta? Ingenting! Vi hører stadig krav om bedre bussforbin­delse til Kilsund. Jeg har sjekket litt med fylkespoli­tikerne, men der er det ikke kjent at AP har gjort noen innsats for bedre bussforbin­delsen til Kilsund.

Kilsund er et fantastisk sommerog ferieområd­e som er avhengig av generell utvikling og optimisme for å oppretthol­de god aktivitet hele året. Det nytter ikke bare med bevaring og boplikt! Man må vise de som vil satse i området at de er velkomne.

Når AP velger å snu helt i en vedtatt utbyggings­sak som har pågått i flere år, ja da skaper man også en total usikkerhet for andre som kunne ha vaert villige til å satse der. AP har «forlatt» Kilsund.

Roar Daniel Gundersen

Arendal bystyre, Høyre

 ?? FOTO: ANNE GRO BALLESTAD ?? Jeg har sjekket litt med fylkespoli­tikerne, men der er det ikke kjent at Ap har gjort noen innsats for bedre bussforbin­delsen til Kilsund.
FOTO: ANNE GRO BALLESTAD Jeg har sjekket litt med fylkespoli­tikerne, men der er det ikke kjent at Ap har gjort noen innsats for bedre bussforbin­delsen til Kilsund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway