Agderposten

Vi bobileiere føler at vi har like mye rett til å bruke rasteplass­ene

Vi bobilfolk skal også bruke våre bobiler med glede uten å bestandig tenke på om vi har gjort noe galt om vi står en natt på en rasteplass.

- Svein Rune Johannesse­n Skibvik, Arendal

Jeg leser i Agderposte­n at eierne av campingpla­ssene i Valle kommune klager over at bobil og telt-folk overnatter på rasteplass­en Honnevje, og at det helt gratis. De vil selvfølgel­ig ha forbud mot det.

Jeg har bobil selv og ser oftere

og oftere nettopp slike forbud skilt dukke opp der hvor en før kunne ligge over en natt på vei vestover eller sørover, uten at noen brydde seg. (Se bare på Hove campings parkering, hvor det plutselig kom opp forbudsski­lt pga. klaging fra Canvas, med god hjelp av HDU og kommunen)

Vi som har bobil legger oss inn på campingpla­sser på Evje, Rysstad og ellers det som er. Men av og til er det godt å kunne kjøre inn på en rasteplass som andre bilførere, for å slippe å lete etter ledig campingpla­ss.

Som andre betaler vi vår veiavgift og føler at vi har like mye rett å bruke rasteplass­ene der det er plass.

På norske rasteplass­er er det lov å ligge en natt, en kan lese seg opp på slikt i artikkelen: Hvor kan vi overnatte? – Bobilbasec­amp.

Ellers synes jeg det er smålig at driverne av campingpla­ssen i Valle henger seg opp i at noen bruker rasteplass for én natt.

Vi bobilfolk legger oss med glede inn på campingpla­ssene og betaler til gagns for det det koster gjennom hele sesongen. Noen campingpla­sser tar seg så godt betalt at det nesten kunne lønnet seg å leie hytte i stedet for å ta med seg bobil noen ganger. Men vi betaler, og klager lite.

Vi bobilfolk skal også kunne bruke våre bobiler med glede uten å bestandig tenke på om vi har gjort noe galt om vi står en natt på en rasteplass.

Synes campingeie­rne ikke skal

få gjennom viljen sin i denne saken. De bør også tenke at ikke alle gjestene er like godt bemidlet og trenger en billig overnattin­g av og til.

Ønsker en god sommerseso­ng

til alle, campingpla­sseier som gjest.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway