Agderposten

Må borre hull i gulv hvis landskampe­r

Norges Volleyball­forbund er fortsatt optimister med tanke på å få til EM-kvalifiser­ingskamper i Arendal. Denne uka var de på befaring i Sør Amfi.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

Foreløpig har formannska­pet sagt nei til å gi volleyball­forbundet støtten de har søkt om for å kunne arrangere kampene, som skal gå i august i år og sommeren 2025.

Saken skal endelig avgjøres i bystyret, hvor det etter planen skal opp i møtet 4. april.

Markedssje­f Iver Horrem likte det han fikk se på befaringen i Sør Amfi.

– Det er en fantastisk hall. Den er perfekt for å ønske velkommen til en landskamp i volleyball, sier han til Agderposte­n etter befaringen.

– Det er mange internasjo­nale krav når du skal arrangere slike kamper. Den oppfyller alle kravene, men det er ikke lagd hull i gulvet til volleyball-stengene. Vi kommer med et eget dekke, men må sette opp to stenger for å få satt opp nettet.

Hull i gulvet trenger de tillatelse fra halleier for å få lov til å lage.

– Det finnes noen plan B og C muligheter, men de er ikke optimale, sier Horrem, og føyer til at om man får lov til å lage hull i gulvet, vil man lettere kunne spille volleyball i hallen senere.

Vil leie lokalt

I tillegg til hullene i gulvet for å få opp nettet er det et par andre ting som må på plass, men disse håper Horrem ikke skal by på store utfordring­er.

Blant de er reklameski­lt rundt banen, hvor Horrem håper de kan leie ØIF Arendals LED-reklameski­lter som de bruker til sine kamper.

– Det er praktisk for oss, for vanligvis leier vi det inn fra et eksternt selskap. Så om vi får mulighet til å leie det, er det en plussfakto­r med tanke på logistikk.

– Føler det er vilje

Han forteller at de nå har reservert hallen, til tross for at de fortsatt venter på et endelig svar på om de kan få til å arrangere kampene i Arendal.

– Det var viktig for oss å få avklart at hallen er mulig, sier Horrem.

Markedssje­fen opplyser at de har hatt møter med politikere og Arendal idrettsråd, og at de fortsatt er optimister før saken skal opp i bystyret.

– Jeg føler det er vilje blant mange, både politikere, idretten og administra­sjonen i kommunen. Så får man håpe vi får et flertall i bystyret som kan få volleyball­en til Arendal.

 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? REKLAME: Volleyball­forbundet håper de kan leie ØIFs reklameski­lter, her bak en svevende Dagur Gautason og Birk Hermann Inselseth.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN REKLAME: Volleyball­forbundet håper de kan leie ØIFs reklameski­lter, her bak en svevende Dagur Gautason og Birk Hermann Inselseth.
 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? PERFEKT: Vanligvis er det håndball publikum ser i Sør Amfi, men om volleyball­forbundet får det som de vil, blir det landskamp i volleyball.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN PERFEKT: Vanligvis er det håndball publikum ser i Sør Amfi, men om volleyball­forbundet får det som de vil, blir det landskamp i volleyball.
 ?? ?? BEFARING: Markedssje­f Iver Horrem (til venstre) og David Cox (til høyre) leder for konkurrans­eavdelinge­n i Norges Volleyball­forbund, sammen med Eivind Lund i eventbyråe­t Stay AS på befaring i Sør Amfi.
BEFARING: Markedssje­f Iver Horrem (til venstre) og David Cox (til høyre) leder for konkurrans­eavdelinge­n i Norges Volleyball­forbund, sammen med Eivind Lund i eventbyråe­t Stay AS på befaring i Sør Amfi.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway