Agderposten

Tok ansvar etter dyr skade på russekro

Da en lukkemekan­isme på et vindu ble ødelagt under russekro, fikk bartender Mathilda på Lille Andevinge en idé til hvordan russen kunne gjøre opp for seg.

- Siri Fossing siri.fossing@agderposte­n.no

– Jeg var russ i fjor, og vet hvor lite penger de har, sier bartender Mathilda Nystedt på Lille Andevinge i Arendal.

På Lille Andevinge har de hatt russekro de tre siste årene. På russekroa i februar i år ble et vindu ødelagt.

– Det var ikke selve vinduet, men en elektrisk lukkemekan­isme til vinduet, forklarer Mathilda.

Det virker kanskje ikke så dramatisk, men det viste seg å bli ganske dyrt. Hvor dyrt vil ikke Mathilda ut med, men på Lille Andevinge visste de en måte å få ordnet det slik at russen kunne gjøre opp for seg.

– De tok jo ansvar for skaden med en gang. Så vi foreslo at de kunne ha dugnad her, forteller Mathilda, som roser styreleder Janne Jensen på arbeidspla­ssen for å komme med tilbudet om dugnad.

Takknemlig­e

Og første påskedag dukket ti russ opp for å få Lille Andevinge til å skinne.

– De vasker kjøleskap, rydder i bakgården, fjerner gamle lyslenker og søppel, og tar i det hele tatt en skikkelig vårrengjør­ing her, forteller Mathilda fornøyd. Fornøyde er også russen. – Dette er helt fantastisk, det er veldig sjenerøst, og vi er så takknemlig­e for forståelse og hjelp. De hjelper oss ut av en krise, og vi er megatakkne­mlige, sier russepresi­dent Emma Thorsen.

Inkluderen­de

Tilbudet om russekro er nemlig svaert viktig for russen, og ved å ta ansvar sørger de også for at neste kull kan få gleden av et slikt samlingsst­ed.

– Alle avgangsele­ver er invitert når det er russekro, forklarer Emma.

Dermed trenger man ikke å tilhøre en buss for å treffe resten av kullet.

– Det er en veldig inkluderen­de, sosial samling, og Lille Andevinge har stilt opp hver gang. Det er fint at det fortsatt kan vaere russekro her, hvis ikke hadde det vaert veldig kjipt, sier russepresi­denten.

 ?? FOTO: SIRI FOSSING ?? SJAUET: Ti russ stilte opp for å ta storrengjø­ring på Lille Andevinge første påskedag. (f.v.) Russepresi­dent Emma Thorsen, visepresde­nt Nora Ottesen og bartender Mathilda Nystedt.
FOTO: SIRI FOSSING SJAUET: Ti russ stilte opp for å ta storrengjø­ring på Lille Andevinge første påskedag. (f.v.) Russepresi­dent Emma Thorsen, visepresde­nt Nora Ottesen og bartender Mathilda Nystedt.
 ?? FOTO: SIRI FOSSING FOTO: SIRI FOSSING ?? GLASSKÅR: – Det er ufattelig mye glasskår under terrassen her, sier disse russejente­ne som har kostet og ryddet i et par timer alt.
FOTO: SIRI FOSSING FOTO: SIRI FOSSING GLASSKÅR: – Det er ufattelig mye glasskår under terrassen her, sier disse russejente­ne som har kostet og ryddet i et par timer alt.
 ?? FOTO: SIRI FOSSING ?? KLAR FOR OPPGAVEN: Johanne Lille har rustet seg til dugnad.
FOTO: SIRI FOSSING KLAR FOR OPPGAVEN: Johanne Lille har rustet seg til dugnad.
 ?? ?? ØDELAGT: Den elektriske lukkemekan­ismen til dette vinduet ble ødelagt på en russekro i februar.
ØDELAGT: Den elektriske lukkemekan­ismen til dette vinduet ble ødelagt på en russekro i februar.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway