Agderposten

Har troen på topplasser­ing

Supporterl­ederne for Svaberget og Forza Arendal har tro på en god sesong for sine lag. Begge tror også at defensive spillere kommer til å levere gode sesonger.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

Under en uke til Jerv møter Ørn Horten og Arendal tar turen til Haugesund for å møte Vard, har Agderposte­n tatt en prat med lederne av de to lags supporterk­lubber, for å høre hva de tenker.

På spørsmål om hva han synes om sesongoppk­jøringen sier Svaberget-leder Håkon Stensvand at det har vaert vanskelig å få sett kampene.

Alle treningska­mpene, unntatt den siste mot Fløy, har vaert bortekampe­r for Jerv, og de faerreste har blitt vist på nett.

– Men vi har sluppet inn mye mål. Jeg forventer at de er mer skjerpet når det gjelder, sier Stensvand.

Forza Arendal-leder Rune Fone sier det har vaert «fram og tilbake» i sesongoppk­jøringen.

– Det har ikke vaert en superoppkj­øring, men det er ny trener og mange nye spillere. Det tar tid å sette et lag, sier han.

– Vi har alltid troa. På spørsmål om han er fornøyd med overgangsv­induet, som stenger onsdag, svarer han at han synes A-stallen, som i skrivende stund teller 18 mann, kanskje er litt liten.

– Jeg er ikke misfornøyd med overgangen­e, men det blir kanskje en litt tynn stall. Om det ikke blir mye skader så tror jeg det kan bli bra med de vi har.

– Skal vaere favoritter

Jerv starter som nevnt hjemme mot Ørn Horten. Det er en kamp Stensvand forventer at de gjør det bra i.

– Jerv skal vaere favoritter i samtlige kamper. Så de bør vi slå. Det blir Hødd som blir den største motstander­en med tanke på opprykket.

Mens Arendal altså drar til Vard Haugesund, som like før påske fikk beskjed om at de ikke får spille på Haugesund Stadion, men på en annen bane like ved, med en dårligere gressmatte.

– Det er ikke den letteste bortekampe­n uansett når i sesongen det er. Det blir nok en jevn kamp, uten så mange mål. En 1-0 seier holder for oss, sier Fone.

Opprykk kan bli vanskelig

Både Fone og Stensvand har troen på egne lag før sesongstar­ten.

– Jeg tror vi blir ett av topplagene. Om vi ikke rykker opp så blir vi ett av topplagene. Topp tre, der bør vi vaere. Selvfølgel­ig håper jeg på direkte opprykk, men det kan bli vanskelig, sier Fone.

– Jeg må tippe seriegull. Man kan ikke gå inn i sesongen som supporter og ikke tro vi skal vinne ligaen når vi er oddsfavori­tter. Det står mellom oss og Hødd, og de har sett sterke ut i vinter, sier Stensvand.

På spørsmål om hvor de tipper rivalen svarer Stensvand:

– Jeg har ikke sett noe av Arendal, men de er et lag som har blitt to eller tre de siste årene. Det blir Jerv og

Hødd på en og to, og så blir Arendal nummer tre, med mindre det kommer noen overraskel­ser.

Fone tror også Jerv er med i toppen.

– Det blir nok dessverre det samme, med topp tre, sier han.

Keeper og back

Når de blir bedt om å peke ut én spiller på eget lag de tror

 ?? ?? Supporterl­ederne i Svaberget og Forza Arendal er optimister før årets sesong.
Supporterl­ederne i Svaberget og Forza Arendal er optimister før årets sesong.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway