Agderposten

Opposisjon­en blir holdt utenfor kommunedir­ektør-exit

Jeg stiller store spørsmål ved at opposisjon­en som har vaert med på å tilsette vår kommunedir­ektør, ikke blir invitert inn i den prosessen som avslutning av ett slikt viktig arbeidsopp­drag er.

- Maurith J. Fagerland

Agderposte­n har snakket

med flere uavhengige kilder som bekrefter at det foreligger en enighet om Inger Hegnas avgang som kommunedir­ektør, hos det politiske flertallet i bystyret.

Vel, det politiske flertallet er, for på godt nordnorsk å kalle en spade det den er, årsaken til at kommunen er i en så anstrengt økonomisk situasjon som vi er. Jeg har stusset over gjeldsgrad­en siden jeg kom inn i bystyret. Denne er som vi alle bør vite på ett nivå som er langt over det forsvarlig­e for en kommune. Så fikk vi en kommunedir­ektør som kan økonomi. Vel kan det vaere hun ikke er den kvinnelige motpart til Harald Danielsen, som hadde trening i å «ta de politiske signalene» fra politikere som ikke evnet å prioritere, kun plusse på når presset kom. Og som har hatt en godt synlig drøm om å bli best i «klimaklass­en» uten å vaere nevneverdi­g bekymret for kostnadene dyre saerkrav medfører.

Som nytilsatt kommunedir­ektør

tipper jeg hun, som en god del av oss andre, kunne se Robeklista og Statsforva­lteren vinket i det fjerne. Jeg har også vaert kritisk til noen av vår nye kommunedir­ektørs valg, men i forhold til en slik stilling må vi kunne vaere uenige og kritiske, mens vi samtidig ser at kommunedir­ektøren har hatt en uriasjobb som har krevd upopulaere grep for nettopp å unngå dette.

Jeg stiller også store spørsmål ved at opposisjon­en som har vaert med på å tilsette vår kommunedir­ektør, ikke blir invitert inn i den prosessen som

avslutning av ett slikt viktig arbeidsopp­drag er.

Mitt spørsmål til ordføreren er: Om den dagen kommer der vi som kommune ender på Robek-listen på grunn av manglende kompetanse ift. økonomi, feilpriori­teringer og ønsker om å vise seg fram med prestisjep­rosjekter, takker du og AP for dere og forlater frivillig?

Arendal FrP

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway