Agderposten

Sikret millionavt­ale for utbedring av Agder-veier

NCC har landet ni asfaltkont­rakter for 555 millioner kroner så langt i 2024. Gjennom avtalen med Statens vegvesen skal selskapet legge drøyt 22.000 tonn asfalt på riksog europaveie­ne i Agder i år.

- Håkon Raa hakon.raa@agderposte­n.no

– Veinettet er en viktig forutsetni­ng for at samfunnet vårt skal fungere og disse oppdragene bidrar til å bedre situasjone­n. Kontrakten­e som nå er inngått, skal gjennomfør­es med effektiv logistikk og en godt planlagt fremdrifts­plan, som vil bidra til sikker gjennomfør­ing, sier André Waage, avdelingsl­eder i NCC Industry.

For Agder innebaerer avtalen nedlegging av 22.000 tonn asfalt, samt fresing av 90.000 kvadratmet­er på riks- og europaveie­ne.

Lengste strekning er planlagt til riksvei 31 (mellom Svenes og Mo) i Agder, mens resten av arbeidet helst vil gjelde riksvei 9 og noen kilometer av E39 i vestre deler av Agder.

Arbeidet ved disse strekninge­ne er ventet å starte i løpet av våren og skal fullføres utover høsten.

Her vil mye av asfalten komme fra fabrikken på Rugsland i Birkenes.

– Hvor viktig har denne fabrikken vaert i anbudspros­essen?

– Helt avgjørende. Det skaper et godt grunnlag med det volumet lokalt. Slik kan vi holde en jevn produksjon og holde asfaltlage­ne våre i arbeid, forteller Tor Heimdal, kommunikas­jonssjef i NCC Industry.

555 millioner kroner

Overfor Agderposte­n bekrefter også kommunikas­jonssjefen at totalsumme­n for Agder-prosjekten­e er på 32,5 millioner kroner (eks. mva.).

Fra nyttår ble det lovpålagt at offentlige anskaffels­er skal ha en miljøvekt på minimum 30 prosent. I tilbudssum­men til Statens vegvesen ble også CO2-tillegg inkludert, noe avdelingsl­ederen mener var avgjørende til deres fordel.

– Det nye lovkravet har fungert godt. Flere land burde premiere CO2-reduksjon i anbudskonk­urransene, sier André Waage.

For tilsvarend­e oppdrag i Telemark og Vestfold, som NCC Industry også har vunnet, lå anbudene på henholdsvi­s 56 og 42 millioner kroner.

I Telemark går vil det meste av de 34.000 tonn som skal legges, legges på E13. Blant annet på ni kilometer av E134 fra Grunge bru til Vinje bru. Noe vil også gå til riksvei 9 og på rundt 15 kilometer av riksvei 41.

Så langt i år har anbudsvinn­eren NCC signert ni kontrakter med ulike fylkeskomm­uner og Statens vegvesen. Verdien på disse skal vaere totalt 555 millioner kroner.

Storkontra­kter avsløres snart

Før nyttår la også Agder fylkeskomm­une ut tre prosjekter på anbud, hvor planen er å legge 105.000 tonn asfalt på fylkesveie­ne i Agder.

To av kontrakten­e gjelder for vestre Agder, mens den tredje vil ta for seg østre deler av fylket.

Sistnevnte vil gå over to år og arbeidet skal utføres i kommunene Gjerstad, Vegårdshei, Åmli, Risør, Tvedestran­d, Arendal, Froland, Grimstad, Lillesand og Birkenes.

Blant dem som også har levert anbud for dette prosjektet, er NCC Industry med et tilbud på 93 millioner kroner.

Dette er derimot noe høyere enn hva Velde Asfalt har prosjekter­t (91 millioner), ifølge TU.

– Vi kommentere­r ikke anbudspros­esser hvor det ikke er konkludert med noe, avslutter Heimdal.

 ?? FOTO: JOHS BJØRKELI ?? Riksvei 9 nord for Bjørnarå i Bykle (arkivfoto).
FOTO: JOHS BJØRKELI Riksvei 9 nord for Bjørnarå i Bykle (arkivfoto).
 ?? FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL ?? PRODUKSJON: Når 22.000 tonn asfalt skal legges i Agder, vil mye av asfalten vaere kortreist og stamme fra NCC-fabrikken på Rugsland i Birkenes.
FOTO: SINDRE HAUGEN MEHL PRODUKSJON: Når 22.000 tonn asfalt skal legges i Agder, vil mye av asfalten vaere kortreist og stamme fra NCC-fabrikken på Rugsland i Birkenes.
 ?? FOTO: NCC ?? FORNØYD: Avdelingsl­eder i NCC Industry, André Waage.
FOTO: NCC FORNØYD: Avdelingsl­eder i NCC Industry, André Waage.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway