Agderposten

Rammes knallhardt av storbrann

Ifølge Sigmund Rose rammes flere hundre arrangemen­ter av brannen på Hove. For hans del har verdier for millioner av kroner gått opp i røyk.

- Jon Andreassen joan@agderposte­n.no

– Nå har vi brukt ett år på å komme oss på beina etter pandemien og krigen i Ukraina. Så skjer dette. Det er jo så man ikke tror det, sier en lettere oppgitt restaurant­eier.

Agderposte­n møter mannen som omtales som byens restaurant­konge på branntomta tirsdag ettermidda­g. Noen timer tidligere hadde kafé- og restaurant­bygget på Hove leirsenter blitt slukt av flammene på kort tid.

Nå er det bare ruiner og røyk igjen.

– Heldigvis er det bare tallerkene­r, glass, maskiner og annet kjøkkenuts­tyr som er borte. Ingen menneskeli­v er tapt. Det får vi prise oss lykkelig over, så får vi begynne å regne på de materielle kostnadene etter hvert, sier Rose.

– Flere millioner

Bygget eies av det kommunale selskapet Hove drifts- og utviklings­selskap. Restaurant­eieren

anslår likevel at det for hans del er inventar for flere millioner kroner som er borte.

– Jeg håper jo alt blir dekket. Forsikring­sselskapet kommer allerede i morgen, sier arendalitt­en.

Det var i januar 2019 det ble kjent at Rose overtok den daglige driften av Hovestua. Bygget har han brukt til å tilberede mat til en rekke ulike arrangemen­ter, som restaurant for søndagsbuf­fet, men også produksjon til egne restaurant­er.

– Dette gjør ting veldig tungvint. Vi må forandre på absolutt alt. Allerede neste uke kommer det 200–300 unger fra hele landet som skal på leirskole. De skal bespises fire ganger i døgnet, sier Rose.

200 sitteplass­er

Restaurant­eieren opplyser at rundt 300 arrangemen­ter rammes av brannen, men at han i det lengste vil prøve å redde samtlige ved å finne alternativ­e steder å tilberede maten.

– I tillegg hadde vi kontor der med samtlige avtalebøke­r og pc-er hvor alle arrangemen­tene er registrert. Det blir en stor jobb å få oversikt igjen, sier arendalitt­en.

Bygget hadde rundt 200 sitteplass­er, fordelt på et stort selskapsro­m og et konferanse­rom.

 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? FULL FYR: Bygget brant ned til grunnen på bare to timer.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN FULL FYR: Bygget brant ned til grunnen på bare to timer.
 ?? FOTO: JON ANDREASSEN ?? RAMMES HARDT: Restaurant­eier Sigmund Rose drev Hovestua i leirsenter­et på Tromøy. Han har vaert på stedet store deler av tirsdagen.
FOTO: JON ANDREASSEN RAMMES HARDT: Restaurant­eier Sigmund Rose drev Hovestua i leirsenter­et på Tromøy. Han har vaert på stedet store deler av tirsdagen.
 ?? ?? RASKT PÅ STEDET: Sigmund Rose var raskt på stedet.
RASKT PÅ STEDET: Sigmund Rose var raskt på stedet.
 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ??
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway