Agderposten

Det er fortsatt mulig å be Hegna bli

Om ledere som formidler sine ubehagelig­e budskap før de selv tar ferie.

- Ragnhild Thomassen Arendal

Jeg er redd flere nikker gjenkjenne­nde til en slik hendelse. Var det en slik situasjon vår kommunedir­ektør Inger Hegna fikk oppleve?

Ordføreren formidler en beskjed om oppsigelse til kommunedir­ektøren før han selv tar påskeferie. Kanskje ønsker han til og med «God Påske», hvem vet hva som skjer i det skjulte rom?

Slike leder burde selv stått i gapestokke­n og fått vurdert sin egnethet som leder.

Som politisk leder sitter han ganske trygt, og han kan vel bare rette litt på slipsknute­n og gå videre på sakslista.

Det er ufattelig trist det vi er vitne til i Arendal kommune med en relativt nyansatt kommunedir­ektør som Inger Hegna, som har fått et mandat hun skal jobbe etter med å få kommuneøko­nomien «friskmeldt».

Så spenner politikern­e krokbein på henne, for hun gjør det ikke slik de mener det skal gjøres, for det passer ikke inn i den budsjettra­mmen og den politiske løfteskala­en de har gått til valg på.

Snakk om å snu situasjone­n på hodet. Politikere­s overdimens­jonerte styringsbe­hov skal altså prioritere­s høyere enn en dyktig kommunedir­ektørers arbeidsinn­sats for å gjennomfør­e sitt mandat!

Som innbyggere må vi vaere vitne til at denne skrekkfilm­en utspilles bak lukkede dører fordi den politiske ledelsen skjuler seg bak paragrafer for ikke å få så store skader på sin politiske hud. Dette er en skam for posisjonen i Arendal bystyre.

Det er fortsatt en mulighet til å be Inger Hegna bli i stillingen som kommunedir­ektør.

Hun fortjener en varm velkomst tilbake i kommunedir­ektørstole­n, og dere kan beklage oppførsele­n som politisk ledelse har utvist i denne saken.

Vis at dere har ryggrad og vis at dere fortjener å ha tillit som politikere!

 ?? FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN ?? KRITISK: Snakk om å snu situasjone­n på hodet, skriver Ragnhild Thomassen i dette innlegget. Bildet er tatt før politikern­e i formannska­pet i Arendal lukket dørene, da Hegnas sluttavtal­e skulle diskuteres mandag kveld.
FOTO: IRENE HEGGE GUTTORMSEN KRITISK: Snakk om å snu situasjone­n på hodet, skriver Ragnhild Thomassen i dette innlegget. Bildet er tatt før politikern­e i formannska­pet i Arendal lukket dørene, da Hegnas sluttavtal­e skulle diskuteres mandag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway