Agderposten

Får ikke bruke egen stadion

Jerv får ikke spille seriepremi­eren mot Ørn Horten på Levermyr.

- Ola Bjerkevoll ola.bjerkevoll@agderposte­n.no

Det bekrefter daglig leder Jon Ole Reinhardse­n til Agderposte­n.

Årsaken er at banen ikke er klar til bruk til lørdagens serieåpnin­g.

– Vi har fått beskjed fra kommunen at banen ikke blir klar til helga, rett og slett. Hvis vi spiller på den nå, så blir den ikke spillbar på lang tid, sier Reinhardse­n.

– Forsvunnet mye gress

– Det har vaert dårlig vaer i lang tid, så det har nok spilt inn. Men jeg er ikke en gressekspe­rt, så jeg skal ikke si noe konkret.

En som kan mer om gresset på Levermyr er bygartner Rolf Inge Pettersen i Grimstad kommune. Han forklarer hvorfor Jerv ikke får bruke Levermyr.

– Vi har hatt på en vekstduk i to og en halv uke. Nå har det ikke vaert det store vårvaeret i vår og en lang vinter. Det har forsvunnet så mye gress på den banen, det har dødd ut i store felter. De har rett og slett frosset i stykker, sier han til Agderposte­n.

– Hva kunne konsekvens­ene ha blitt om man valgte å spille?

– Det er meldt mye regn i dagene før, så det betyr at banen blir veldig vasstrukke­n. Om du løper utpå der og sparker opp, så vil du dra ut de få gresstuste­ne som det er liv i. Det vil i hvert fall ikke gjøre ting bedre, sier Pettersen.

Spilles i Arendal

Jerv har jobbet med å finne en en alternativ kamparena, og onsdag ettermidda­g bekrefter klubben at kampen skal spilles på Norac Stadion i Arendal. Dette er mulig fordi Arendal Fotball har bortekamp i Haugesund i første runde. Jerv informerer samtidig om at kampen blir spilt en time senere enn først oppsatt, klokken 16:00.

Reinhardse­n er ikke fornøyd med situasjone­n.

– Vi synes det er fryktelig kjedelig at vi ikke kan spille på egen hjemmebane til første seriekamp, sier Reinhardse­n.

Og Pettersen i kommunen kan ikke love at Levermyr er spillbar til neste hjemmekamp heller, mot Hødd 21. april.

– Det tør jeg ikke si. Vi er avhengig av å få gress til å spire, det er flere flater som må etablere seg. Så jeg tør ikke tippe noe, det er litt for mange variabler, sier Pettersen.

 ?? FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN ?? FÅR NEI: Jesper Skuseth og Jerv får ikke spille første hjemmekamp på Levermyr. Dette bildet er fra fjorårets serieåpnin­g mot Ranheim.
FOTO: THOMAS SKJEGGEDAL THORSEN FÅR NEI: Jesper Skuseth og Jerv får ikke spille første hjemmekamp på Levermyr. Dette bildet er fra fjorårets serieåpnin­g mot Ranheim.
 ?? FOTO: MARIUS GUNDERSEN ?? IKKE KLAR: Levermyrma­tta har ikke blitt spilleklar. Dette bildet er fra oktober.
FOTO: MARIUS GUNDERSEN IKKE KLAR: Levermyrma­tta har ikke blitt spilleklar. Dette bildet er fra oktober.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway