Agderposten

23 millioner i overskudd

Birkenes sparebank økte omsetninge­n betydelig også i 2023, men ser ikke for seg at denne utviklinge­n kan fortsette.

-

– Birkenes Sparebank har hatt en positiv volum- og resultatut­vikling gjennom året. Virksomhet­en har som resten av landet vaert påvirket av verden rundt oss, og vi ser for oss en redusert vekst for året som kommer, heter det i bankens årsmelding.

Økte med 50 mill

Forvaltnin­gskapitale­n er økt med 50 millioner kroner og utgjør ved årsskiftet 2.043 millioner kroner. Dette er en økning på 2,5 % de siste 12 månedene.

Bankens totale brutto utlån er pr. 31.12.23 er 1.685,7 millioner kroner, som er en vekst på 91,2 mill. kroner eller 5,7 % i forhold utgangen av 2022. Innskudden­e økte med bare 1,7 % og var ved årsskiftet 1.578,5 millioner kroner.

- Det har vaert minimale tap i bankens kredittpor­tefølje de siste år. Tap på utlån, kreditter og garantier er inntektsfø­rt med 0,6 mill. kroner for året, heter det i årsmelding­en, hvor det opplyses at ttotalresu­ltat etter skatt viser et overskudd på 23,2 millioner kroner, mot et tilsvarend­e overskudd på 29,7 millioner kroner året før.

Banken hadde ved årsskiftet 21 ansatte personer i totalt 19,8 årsverk.

Birkenes Sparebank er ifølge årsmelding­en godt finansielt posisjoner­t for videre vekst og utvikling i 2024.

Jevn og moderat vekst

– Styret tror på, og har som mål i sin strategipl­an at banken evner en jevn og moderat vekst fremover, samt en forsvarlig avkastning på egenkapita­len. Hovedutfor­dringen for Birkenes Sparebank blir fremover å oppretthol­de sin økonomiske soliditet, samtidig som konkurrans­ekraft og markedsand­eler ikke svekkes, heter det årsmelding­en hvor det konkludere­s med at dersom det ikke skjer store endringer i bankenes rammebetin­gelser, så vil bankens økonomiske stilling kunne oppretthol­des også innevaeren­de

 ?? FOTO: TRULS BJØRKUM LARSEN ?? SOLID: Birkenes Sparebank.
FOTO: TRULS BJØRKUM LARSEN SOLID: Birkenes Sparebank.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway