Agderposten

Fikk telefoner om tildekkede unge menn i kamuflasje som bar på «våpenligne­nde gjenstande­r»

Politiet forteller at folk i Arendal har lavere terskel for å melde inn mistenkeli­ge ting etter drapet som sjokkerte landsdelen tirsdag.

- Silje Bratland Roksvåg ssbr@agderposte­n.no

Lørdag i 12-tiden fikk politiet tre telefoner like etter hverandre.

Meldingene gikk på to unge menn i kamuflasje­antrekk og tildekkede ansikter som gikk langs veien på Myrene ved Dampen og mot Shell-stasjonen mens de bar noe med seg.

– Vi fikk beskjed om at de bar på noe som så ut som våpenligne­nde gjenstande­r, forteller politiets operasjons­leder John Repstad.

Etter drapet på 35 år gamle Miriam Daniela Ayres Cea tirsdag, der gjerningsp­ersonen lenge var ukjent, gikk politiet ut og ba publikum ha lav terskel for å melde inn mistenkeli­g aktivitet. Det er også ekstra politi til stede i byen.

Politiet kom raskt i kontakt med de to personene, som viste seg å vaere mindreårig­e gutter. Det var ikke våpen de bar på, kunne politiet raskt konstatere.

– De hadde ikke til hensikt å skremme noen, men da de gikk og løp langs veien var det vanskelig for publikum å vite hva dette var for noe, påpeker Repstad.

Guttene fikk klar beskjed om at dette var upassende og måtte stanse, og foreldrene ble kontaktet.

– Jeg vil skryte av publikum som følger opp, og som kontakter oss, sier Repstad.

Han bekrefter at innbyggern­e har hatt lavere terskel for å melde inn mistenkeli­ge ting, og at politiet den siste uken har fått en rekke henvendels­er om ulike ting.

– Vi har fått meldinger om bevegelser, om personer som har sittet eller bevegd seg mistenkeli­g. Om mistenkeli­ge biler, som den som ble rapportert inn lørdag ved Bjønnes. Vi sjekker ut det aller meste, og stort sett er det veldig greit, forteller Repstad.

Han antar at ting vil roe seg ytterliger­e nå som en person er siktet i drapssaken, og det lørdag var fengslings­møte.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway