Agderposten

Hegna tok farvel til trampeklap­p

Ingen vei tilbake. Kommunedir­ektør Inger Hegna har allerede pakket sakene sine, tømt kontoret og sagt farvel til kolleger i rådhuset og mange av sine støttespil­lere i kommunen.

- Stein Kåre Kristianse­n stein.kare.kristianse­n@agderposte­n.no

Torsdag møtes bystyret i Arendal for å ta endelig stilling til den til nå hemmelige avtalen om sluttpakke som den politiske ledelsen har inngått med Inger Hegna.

På det møtet kommer ikke Hegna selv til å stille.

Det gjorde hun klart da hun møtte opp til «Samtalen» med tidligere NRK-journalist Ingebjørg Saebu på Bjellandst­rand Gård på Tromøy onsdag kveld.

– Torsdag skal jeg i stedet kjøre mannen min på jobb. Det har jeg ikke gjort før. Og så skal jeg dra en tur ut av byen, sa Hegna under samtalen med

Saebu.

Årsaken

Hva som er den bakenforli­ggende årsaken til at Hegna nå slutter i jobben er ennå ikke kjent. Men hun avviste at det ligger noen alvorlige saker bak.

– Nei, det er ingen store saker, sa Hegna.

– Og når innholdet i avtalen jeg har inngått med kommunen blir kjent, vil alle kunne se at den er så raus at det ikke kan ha vaere så mye galt som har skjedd, hvis dere skjønner hva jeg mener, sa Hegna.

Hun gjorde det også klart at hun gjerne skulle fortsatt i jobben hun bare har hatt i drøyt et år.

– Ville du vekk? spurte Saebu. – Nei, svarte Hegna.

– Ville du helst blitt vaerende? fortsatte Saebu å spørre.

– Ja, svarte Hegna.

Bekreftet

Men på spørsmål fra Saebu bekreftet Hegna at det etter alt som har skjedd ville ha vaert vanskelig å fortsette i jobben under den nåvaerende politiske ledelsen i Arendal.

Saebu spurte også om hvordan Hegnas egen lederstil er.

– Jeg kommer fra en kultur der man er mer rett fram, kan ta en diskusjon og ikke bli uvenner av det. Her har jeg nok kanskje tatt på meg litt røft utstyr og vaert litt sånn «nå for det vaere nok», erkjente Hegna.

– Men jeg opplever at jeg har fått stor tillit fra både ansatte, tillitsval­gte og mange politikere, sa hun.

– Vi har ikke alltid vaert enige, men det ville da også vaere rart om vi hadde vaert det, sa Hegna.

Rakrygget

– Det har vaert en påkjenning å stå i dette, men det har vaert viktig for meg å stå rakrygget til siste slutt, fortsatte Hegna.

Saebu ville vite mer om innholdet i avtalen.

– Er det riktig at du får både etterlønn, studiestøt­te og dekning av advokatutg­ifter?

– Ja, det stemmer. Det står jo i Agderposte­n, spøkte Hegna.

Inger Hegna ble møtt med varm applaus da hun ankom Bjellandst­rand Gård onsdag kveld.

Det satte hun åpenbart pris på, men ble kanskje litt brydd av all oppmerksom­heten og støtten hun fikk allerede før samtalen med Saebu startet.

– Det er ikke ofte jeg føler meg litt som en rockestjer­ne, spøkte Hegna, til latter fra salen.

 ?? FOTO: STEIN KÅRE KRISTIANSE­N ?? FERDIG: Kommunedir­ektør Inger Hegna sa i samtale med Ingeborg Saebu (th) at hun allerede har sagt farvel og ryddet kontoret.
FOTO: STEIN KÅRE KRISTIANSE­N FERDIG: Kommunedir­ektør Inger Hegna sa i samtale med Ingeborg Saebu (th) at hun allerede har sagt farvel og ryddet kontoret.
 ?? ??
 ?? FOTO: STEIN KÅRE KRISTIANSE­N ?? FULLT: Over 90 møtte opp på Bjellandst­rand gård onsdag kveld for å høre hva Inger Hegna hadde å si.
FOTO: STEIN KÅRE KRISTIANSE­N FULLT: Over 90 møtte opp på Bjellandst­rand gård onsdag kveld for å høre hva Inger Hegna hadde å si.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway