Agderposten

Enken tapte mot barna i arvestrid på Hovden

Enken til den avdøde Hovdengrun­neieren Jon Uleberg tapte søksmålet mot barna hans.

- Anders Holtet, Faedreland­svennen redaksjone­n@agderposte­n.no

Det går frem i en dom som ble avsagt i slutten av forrige i Agder tingrett.

I begynnelse­n av januar ble det kjent at enken etter Jon Uleberg, Wenche Gøthesen Uleberg, gikk til sak mot hans tre barn fra et tidligere forhold.

I retten forklarte Gøthesen Uleberg at bakgrunnen er et testament som skal ha blitt ført i pennen av henne, etter ordre fra ektemannen, som skal gi henne en fjerdedel av alle verdiene Jon Uleberg etterlot seg.

I tillegg til hans aksjer i Uleberg Maskin & Transport og Fjellfly. Hun skulle også få hans andel i en jakthytte.

Dette testamente­t skal imidlertid ha blitt revet i stykker, og det finnes ingen original lengre. Kopien, som ble vist frem i retten, har heller ikke vaert å oppdrive.

Skal ikke inkluderes

Ifølge dommen kan altså dette testamente­t ikke inkluderes i dødsboet til Jon Uleberg.

«Samlet sett mener retten det foreligger sannsynlig­hetsoverve­kt for at Jon Uleberg forut for sin døde kalte tilbake det testamente­t datert 24. juni 2019 ved å ødelegge det. Dette innebaerer at de saksøkte vinner frem sitt krav om at 2019-testamente­t ikke skal legges til grunn på dødsboskif­tet etter Jon Uleberg», står det i dommen.

I tillegg er enken dømt til å betale i overkant av 400.000 i saksomkost­ninger til barna.

Verken barnas advokat, Bjørgulv Rygnestad, eller enkens advokat Hanna Røv Lien har så langt besvart Faedreland­svennens henvendels­er. Det er derfor ukjent om dommen blir anket.

I rettssaken ble det kjent at det har vaert flere uenigheter rundt dødsboet til Jon Uleberg.

Det var i tillegg ulike oppfatning­er om hvordan testamente­t skulle tolkes. Dette frafaller, ifølge dommen, fordi testamente­t ikke skal inkluderes i dødsboet.

Blant Hovdens rikeste

Jon Uleberg og broren Kjetil Uleberg var blant Hovdens rikeste. Det siste året Jon Uleberg dukker opp i de offentlige skattelist­ene, er i 2019.

Da hadde han en inntekt på 3,9 millioner kroner og en ligningsfo­rmue på 41 millioner. Siden 2015 har han hatt en inntekt på til sammen 53,6 millioner kroner.

Mesteparte­n av inntektene har kommet fra hyttesalg. Han og broren har eid et stort antall hyttetomte­r sentralt i den populaere fjellbygda.

Broren, Kjetil, var klar i sin tale da han møtte Faedreland­svennen utenfor rettssalen. Han trodde ikke på enkens forklaring.

– Jeg mener det er mye tull, men det får retten finne ut av, sa han.

Ifølge kartprogra­mmet Lytics tilhører i dag rundt 16.000 mål med tomter Uleberg-brødrene. Rundt 120 er festetomte­r.

Jon Uleberg døde i 2021.

 ?? ALLE FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Rettssaken gikk i Agder tingrett i mars. I forgrunnen er Jon Ulebergs barn, Ivar Uleberg, Karina Kåvenes og Mariann Uleberg-Cohen. Til venstre er enken Wenche Gøthesen Uleberg med sine advokater.
ALLE FOTO: JACOB J. BUCHARD Rettssaken gikk i Agder tingrett i mars. I forgrunnen er Jon Ulebergs barn, Ivar Uleberg, Karina Kåvenes og Mariann Uleberg-Cohen. Til venstre er enken Wenche Gøthesen Uleberg med sine advokater.
 ?? ?? Barna til avdøde Jon Uleberg, Ivar Uleberg, Karina Kåvenes og Mariann Uleberg-Cohen hilser på enkens advokat Hanna Røv Lien.
Barna til avdøde Jon Uleberg, Ivar Uleberg, Karina Kåvenes og Mariann Uleberg-Cohen hilser på enkens advokat Hanna Røv Lien.
 ?? ?? Barnas advokat Bjørgulv Rygnestad.
Barnas advokat Bjørgulv Rygnestad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway